“Birlikteliğimizi taçlandıracağız”

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda açılış konuşmasını yapan AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken, 10 yıldır Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyeleriyle birlikte Serdivan’da uyum içerisinde çalıştıklarını belirterek, bu birlikteliği Cumhur İttifakı’yla 31 Mart’ta taçlandıracaklarını ifade etti.

“Riya ve çıkar yok”

Türkiye’nin bekasının Cumhur İttifakı’na bağlı olduğunu vurgulayan Milliyetçi Hareket Partisi Serdivan İlçe Başkan Vekili Yaşar Kara, “Ezanla vatanı birbirinden ayıramazsınız. İslam coğrafyasında ezanla vatan etle kemik gibidir. Dolayısıyla burada fikir farklılığı olan tüm kardeşlerimize söylüyorum; riya yok, çıkar yok, hırs yok sadece ülkemizin ve milletimizin bekası var. Bizler Ülkücü Hareket olarak dün ve bugün olduğu gibi 31 Mart’ta da meydanı çapulculara bırakmayacağız” dedi.

Saadethane

10 yılda hizmete giren çalışmaların yanı sıra yeni dönem için planlanan projelerin detayları hakkında da vatandaşlara bilgi veren Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, toplumsal yaşama katkı sağlamak amacıyla yeni dönemde Saadethane Projesi’ni hayata geçireceklerini belirtti.

Proje kapsamında; ailelerin yanı sıra kadın ve çocukların desteğe ihtiyacı oldukları her türlü konuda; psikolog, pedagog ve doktor gözetiminde danışmanlık hizmeti verileceğini ifade eden Başkan Alemdar, “Huzurlu bir toplum, mutlu bir aileyle başlar. Bu noktada; uzman ekibimizle birlikte ailelerimize danışmanlık hizmeti vereceğiz. İlişkileri kopma noktasına gelmiş çiftlerimize de ilişki danışmalığı çerçevesinde psikolojik destekte bulunacağız” dedi.

Aktif yaşlanma merkezi

Serdivan’da herkes için hizmet ürettiklerine değinen Alemdar, “60 yaş ve üstü vatandaşlarımıza; kendilerini zinde hissedecekleri, etkinliklere katılarak, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayabileceği sıcak bir ortam sunmayı amaçlıyoruz. Vatandaşlarımızın çeşitli atölyelerde icra edeceği el becerilerinin yanı sıra müzik, sinema ve tiyatro gösterimleriyle yaşamlarında yeni bir sayfa açmayı hedeflerken, hayat tecrübelerini de gençlerimizle birlikte paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Engelsiz Yaşam Koordinasyon Merkezi

Engelli bireylerin hayat şartlarını kolaylaştırmak ve sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer almalarına olanak sağlamak amacıyla her geçen gün yeni bir çalışma ortaya koyduklarını dile getiren Başkan Yusuf Alemdar, yeni dönem planlamasındaki öncelikler arasında Engelsiz Yaşam Koordinasyon Merkezi’nin yer aldığını belirterek; “Engelli her vatandaşımız bizim için çok önemli. Onların ihtiyaçları doğrultusunda hizmete sunacağımız merkezimizle, günlük hayatlarında hissettikleri engelleri kaldırmaya çalışacağız. Engelli vatandaşlarımıza vereceğimiz danışmanlık hizmetinin yanı sıra ailelere de destek olacağız” diye konuştu.