Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez ve Sinan Ejderoğlu, Saadet Partisi Akyazı İlçe Başkanlığı’nın 6’ncı olağan kongresine katıldı.  Kongrede ayrıca Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Abidin Birinci, Erenler İlçe Başkanı Yaşar Günay, Cansuyu Derneği Sakarya Temsilcisi Osman Çil, İl Yönetim kurulu üyeleri, diğer parti temsilcileri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer aldı.
 
Yoğun katılımın sağlandığı kongrede konuşan İl Başkanı Eyüp Yıldırım, "Akyazı ilçe yönetimi geçmiş dönemdeki başarılı çalışma temposunu daha da artırarak, Akyazı'da söz sahibi bir duruma gelecektir. Türkiye'nin Saadet Partisi'ne ihtiyacı var diyorsak
çalışmalarımızı eskisinden daha fazla ve hakkıyla artırmalıyız" dedi. 


 
“Tüketen yatırımları terk edin”
Kongrede partililere seslenen Hasan Bitmez, Ülkenin iyi yönetilmediğini, Refahyol hükümeti dönemindeki yüzde 6 oranındaki işsizlik oranının bugün yüzde 13'lere çıktığını belirterek, "Türkiye tarihinin en yüksek işsizlik seviyesine ulaşılmıştır. Üniversitelerde kayıtlı öğrenciler bu orana dahil değil. Ekonomide de, dış ve sosyal politikalarda da Türkiye'nin Saadet Partisi'ne ihtiyacı var” diye konuştu.
 
Ülke ekonomisi ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında Hasan Bitmez, "Türkiye'de herkes borçlu. Vatandaş, devlet, özel sektör tüm kesim faiz ödüyoruz. Yıllık 200 milyar TL vatandaşımız faiz ödüyor. Devletin bütçesi zaten 500 milyar TL. Dış ticaretimiz her yıl açık vermektedir. Ekonomimiz duvara toslamıştır. Şu an da Türkiye’nin devletin iç ve dış borcu toplamı 800 milyar lira. Bugünkü yatırım politikası sil baştan değişmeden ülkenin içine girdiği darboğazdan çıkması kesinlikle mümkün değildir” ifadesini kullanan Bitmez, üretime faydası olmayan yatırımlardan bir an önce vazgeçilmesi gerektiği çağrısında bulundu.


 
“Artık millî görüşçülerin ayağa kalkma zamanıdır”
Kongreye tek aday katılan ve güven tazeleyen Saadet Partisi Akyazı İlçe Başkanı Selman Demirtaş ise kongreye katılanlara teşekkür ederek, kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi. Çok zor günler yaşandığını belirten Demirtaş, bu günlerin insanlığın Millî Görüş’e ne kadar ihtiyacı olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. Demirtaş, “Tüm Millî Görüşçüler artık ayağa kalkma zamanıdır. Biz ayağa kalkarsak ülkemiz kurtulur, ümmet kurtulur, tüm insanlık kurtulur. Dünyaya adil düzen gelir” dedi.

Öte yandan kongre sonrası Akyazı İlçe teşkilatı tarafından organize edilen İftar programına geçildi ve partililer ile oruçlar açıldı.