Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Poyraz’ın da hazır bulunduğu görüşmede konuşan Bostancı, “Sapanca’ya yapılan yatırımlardan dolayı değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyoruz. İnşallah yeni içmesuyu projeleri ile Sapanca’da su yetmezliği yaşanmayacak” diye konuştu.

Asfalt müjdesi

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Zeki Toçoğlu, “Geçtiğimiz dönemde Sapanca’da Muradiye ve Kurtköy İçmesuyu Arıtma Tesislerini devreye almıştık. Bölgede gerçekleştirdiğimiz altyapı, kanalizasyon ve temiz içmesuyu çalışmaları ile Sapanca’nın su sorununa kalıcı çözümler getiriyoruz. Planlı ve kontrollü bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah asfalt programımız dâhilinde de Sapanca’nın asfaltlanmamış grup yolu kalmayacak” diye konuştu.

“Daha yaşanabilir bir Sapanca için”

Sapanca’yı korumak ve güzelleştirmek adına kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini de belirten Toçoğlu, şunları söyledi; “Sapanca’yı tüm zenginliğiyle korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Sapanca bırakmak hepimizin görevi. Bu yüzden imar konusunda daha hassas davranmak mecburiyetindeyiz. İmar; derinlemesine düşünülmesi gereken çok mühim bir konu. Burada kıstasımız daha yaşanabilir bir Sapanca olmalı. Tüm güzellikleriyle, kendine has dokusuyla bir Sapanca hedefi herkese kazandırır.”

“Sağlıklı bir yapılaşmadan yanayız”

“Büyükşehir Belediyesi olarak hem şehrimizin estetiğini, hem sağlıklı yapılaşmasını, hem de geleceğini düşünerek çalışıyor; imar kanunlarına bağlı kalarak hareket ediyoruz. Bu anlayışı sadece şehir merkezinde değil, şehrin dört bir yanında uygulama hedefindeyiz. Sizin de bildiğiniz gibi Sapanca’nın doğa harikası yeşil alanlarının imara açılması isteniyor. Hatta bazı çevreler elinden gelse Sapanca’nın tamamını imara açacaklar. Şimdi Sapancalı olarak size soruyorum; Sapanca’nın tamamını imara açmak, doğasını katletmek, yeşil alanlarını bitirmek sizce uygun mu?”

“Kırmızı çizgilerimiz belli”

“Biz bugün Sapanca’nın her yerini imara açarsak, 5 yıl sonra Sapanca diye bir yer kalır mı? Sapanca’nın doğal güzellikleri zarar görürse bunun hesabı bize sorulmaz mı? Türkiye’nin en güzel bölgelerinden biri olan Sapanca’nın doğal zenginliklerini korumak hepimizin görevidir. Kontrolsüz yapılaşmaya, Sapanca’nın talan edilmesine hepimiz karşı olmalı, bu konuda dik durmalıyız. Biz buna müsaade edemeyiz. Ayrıca Sapanca’da yaşayanlar neticede Sapancalılardır. Ve Sapanca’nın geleceği konusunda en fazla söz sahibi olanlar yine Sapancalı hemşerilerimizdir.”

“Her platformda görüşmeye varız”

“Sapancalılar, “Biz, ilçemizin dağlarının, yeşil alanlarının, mahallelerinin kısacası her yerinin imara açılmasını istiyoruz. Yeşil alanları korumak gibi bir niyetimiz yok. Önemli olan bu alanların imara açılmasıdır. 5-10 yıl sonra yeşil alanın kalmamasıdır” diyorlarsa bunu da oturup karşılıklı konuşabiliriz. Bizim ilkesel tutumumuz doğa harikası Sapanca’yı kendi eviniz gibi; yeşilliklerini, gölünü, bahçelerini, tarlalarını, meyve tarlalarını, temiz havasını; kendi yaşamımızı, kendi sağlığımızı, kendi evimizi koruduğumuz gibi korumaktır. Bizim Sapanca’yı korumaktan başka vazifemiz yok. Ancak dediğim gibi Sapancalı kardeşlerimizle de her platformda ve her şekilde konuşur ve talepleri görüşürüz.”

“Sadece Sakarya’nın menfaati”

Süs bitkiciliği konusuna da değinen Başkan Zeki Toçoğlu, “Biz her fırsatta iki cihanda hesap sorumluluğu ile hareket ettiğimizi söylüyoruz. Çevre düzenlemeleri ve diğer alanlara yaydığımız süs bitkisi konusunda şiarımız belli; bu konuda hukuki bir yöntem izliyoruz. İhaleler düzenleyerek, şartnamelerin gerektirdiği disiplin çerçevesinde adımlarımızı atıyoruz. Bizim için sadece Sakarya’nın menfaati önemlidir. Bu konuda asla durumlara göre hareket edemeyiz. Biz göreve geldiğimiz ilk günden bu yana belli bir duruşla hareket ediyoruz” dedi.

“Gençlik merkezi ve spor kompleksi”

Başkan Toçoğlu konuşmalarını şu şekilde sürdürdü; “Şehrimizin diğer ilçelerine olduğu gibi Sapanca’ya da büyük önem veriyoruz. Yaptığımız altyapı, içmesuyu, kanalizasyon ve asfalt çalışmalarının yanında gençlerimiz için de ilçemize değer katacak projeler üretiyoruz. Daha önce de söyledik; Sapanca’ya Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi kazandıracağız. Yer tesliminin yapılmasının ardından hemen ihaleye çıkacağız. Spora yapılan yatırımlar bizim için çok önemli. İnşallah Sapanca’da şehrimizin diğer bölgelerinde olduğu gibi gelişimini sürdürecek.”