Bir önceki yazımda “Serdivan Göl Park Tesisleri’ni” görmek istediğimi ve mutlaka oraya gideceğimi yazmıştım.

Serdivan Belediyesi’nin basın mensuplarına “Serdivan Göl Park Tesisleri’nde” verdiği iftar buna vesile oldu.

Bu iftar sayesinde “Serdivan Göl Park Tesisleri’ni” gördüm ve açıkçası ilk bakışta bile hayran kaldım…

Düşünebiliyor musunuz Sapanca Gölü’nün Kocaeli İl Sınırı’ndan Beşköprü’ye kadar uzanan toplam 12 kilometrelik bir yürüyüş yolu.

İçinde yemek yenebilecek, çay içilebilecek, oturup dinlenebilecek ve çeşitli etkinlikler yapılabilecek muazzam bir bölge.

Sapanca Gölü’nün tabii güzelliği eşliğinde, yakın iller dâhil, bölgede eşi ve benzeri olmayan, gün boyu hoşça vakit geçirebileceğiniz eşsiz bir yer…

Boşuna İzmitli dostlar “Serdivan Göl Park Tesisleri’ni” anlata, anlata bitiremiyor. Biz de onlara “Seka Park’tan” bahsediyoruz.

Hangi “Seka Park?” Doğrusu “Serdivan Göl Park Tesisleri” bizim gıptayla baktığımız “Seka Park’a” on değil yüz basar.

Elbette “Seka Park’a” çamur atmıyorum. Zira orası da İzmitlilerin nefes alması adına harika bir kazanım oldu.

Ama ben “Serdivan Göl Park Tesisleri’ni” gördükten sonra bir daha “Seka Park’ın” adına ağzıma almam…

Üstelik “Serdivan Göl Park Tesisleri” tam anlamıyla bitmiş bir proje değil. Hele bir de projedeki restoran ve otel çalışmaları da biterse bambaşka olacak.

TEM Otoyolu ile birlikte bütün ihtişamını Kırkpınar’a kaptıran Sapanca Gölü’nün kuzey yüzü, yeniden eski günlerine dönecek.

Bu da o bölgenin tekrar canlanmasına, belki de Sapanca ve Kırkpınar cazibesinin “Serdivan Göl Park Tesisleri” tarafına kaymasına neden olacak…

Neden derseniz; sağ olsun Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu Sapanca ve Kırkpınar’da insanlara göl kenarında yürüyecek yer bırakmadı.

Gerçi “kordon boyu” dedikleri bir yer var ama o da iki adım sonra “otel bahçesine” çıktığından öyle uzun boylu yürüyemezsiniz.

Argo tabirle ancak “volta” atabilirsiniz. O da kısacık bir mesafede kalabalık bir ortamda bir iki kere “volta” atabilirseniz ne ala…

Anlayacağınız Sapanca Belediyesi sahilleri vatandaşa değil otellere açtı. Haliyle Sapanca ve Kırkpınar sahillerini de Sapancalılar değil burjuva kullanıyor.

Zaten bu saten sonra da İbrahim Uslu’nun Sapanca ve Kırkpınar sahillerini kendi halkına açması da biraz zor görünüyor.

Öyleyse Sapanca ve Kırkpınar halkı Sapanca Gölü kenarında hoşça bir vakit geçirmek istiyorsa “Serdivan Göl Park Tesisleri’ni” tercih edecek.

Zira “Sapanca’nın yapamadığını Serdivan” yaptı. Dolaysıyla İbrahim Uslu, “Serdivan Göl Park Tesisleri’ni” gidip halka hizmet nasıl olurmuş görmelidir…