Daha Başkanlık koltuğuna oturur oturmaz “oto pazarını” faaliyete geçirerek Sapanca’ya önemli bir katkı sağladı.

Hemen ardından da atıl vaziyette kalan Sapanca AVM’yi 4 yıllık fakülte için Sakarya Üniversitesi’ne verdi. Hayırlı uğurlu olsun…

Kim ne derse desin. Sapanca Belediyesi’nde 30 Mart ile birlikte başlayan kan değişimi çok yerinde oldu.

Aydın Yılmazer ile birlikte Sapanca’da gözle görülür bir hareket ve aynı zamanda da hizmet akışı gözlenmeye başlandı.

Kuşkusuz bunda Dr. Aydın Yılmazer’in Sapanca’nın sıkıntılarını çok iyi bilmesi ve çözüm yolları üretmesinin önemli rolü var.

Yoksa 4 yıllık bir fakülte gibi hizmet için bugün söz verseniz, bunun hayata geçmesi en az birkaç yıl alır.

Ancak Aydın Yılmazer çok değil daha 10-15 gün önce Sakarya Valisi ile Sapanca AVM’yi gezip düşüncelerini açıkladı.

Bugün ise Aydın Yılmazer’in düşüncesi gerçek oldu. Bu defa Rektör Muzaffer Elmas ile Sapanca AVM’ye gidip Sapancalılara fakülte müjdesini verdi…

Aslına bakarsınız Dr. Aydın Yılmazer Sapanca için en hayırlısını yaptı. Zira yaptığım kısa bir araştırma Sapanca AVM konusunda bir gerçeği ortaya koydu.

Maalesef Sapanca’ya AVM yapılırken bazı normlara dikkat edilmemiş. Bu bilerek mi yapıldı yoksa gözden mi kaçtı bilemiyorum.

Ama zamanın belediye başkanı tarafından “kesin kabulü” yapılırken mutlaka projeye uygunluğu dikkate alınmıştır.

Buna rağmen bazı şeyler bilerek veya bilmeyerek görmezden gelindiyse birileri de bunun hesabını vermelidir…

Düşünün Sapanca Belediyesi, ilçesine hizmet amaçlı bir AVM yapıyor. İçinde dükkanlar, lokantalar ve sinemalar yer alıyor.

Hizmete açıldığında da insanlar aileleriyle gelip hem alışveriş yapsın, hem yemeğini yesin, hem de sinemaya gidip “vizyondaki” bir filmi izlesin.

İşin alış veriş ve yemek kısmı tamam da sinema faslına geçildiğinde durum biraz farklı. Yani Sapanca AVM’de “vizyondaki” bir filmi izlemeniz mümkün değil.

Neden derseniz, Sapanca AVM yapılırken içindeki sinemalar istenen normlara uygun yapılmamış. Dolayısıyla şirketler film kiralayamıyor. Daha doğrusu vermiyor…

Tabi insan ister istemez, “vizyondaki” filmleri izleyemedikten sonra o zaman AVM’ye ne diye sinema yapıldığını merak ediyor.

Demek ki niyet başka! Amaç Sapanca’ya gerçekten bir AVM kazandırmak değil, adı AVM olan bir pasaj yapmak.

İşte bunun için yazıma “Sapanca’da Aydın Yılmazer farkı” diye başlık attım. Bilmem iki isim arasında ki bariz farkı anlatabildim mi? Anlamayan bir daha okusun…