Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Ekrem Yüce olarak açıklanmasının ardından sıra ilçe belediye başkanlıklarının belirlenmesine geldi. Bu anlamda merakla beklenen ilçelerden birisi de Sapanca. Ak Parti Sapanca İlçe Başkanı Yunus Gümüşel’in geçtiğimiz akşam aday adaylarını yemekli bir toplantıya davet ederek, Sapanca için son bir anketin daha yapılacağı duyumunu paylaşması gözleri bir kez daha Sapanca’ya çevirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Adaylarımızı büyük bir hassasiyetle inceliyoruz ve het türlü GBT’yi yapıyoruz” demesinin ardından aday adaylarının büyük bir titizlikle araştırıldığını söyleyen İlçe Başkanı Yunus Gümüşel, Genel Merkezin öncelikle FETÖ bağlantılarını daha sonra da anket sonuçlarını dikkate aldığını belirtti.

Sapanca’da mevcut başkan Aydın Yılmazer’i destekleyen büyük bir tabanın olduğu ifade edilirken diğer aday adaylarında tahsil durumu, FETÖ bağlantısı, anketlerde ki varlığı ve Milletvekilleri ile teşkilat görüşlerinin alındığı bir havuz sistemi içinde bir bütün olarak değerlendirildiği kaydedildi.