Sapanca Gölü konulu basın toplantısında konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Eyüp Yıldırım, "TÜPRAŞ yılda kullandığı 30 milyon metreküp için Sakarya ve Kocaeli’ne 129 milyon TL ödeme yapması gerekirken, Sapanca Gölü’nden çektiği suyun parasını ödemiyor” dedi.

Parti binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında “Sapanca elden gidiyor” diyen Yıldırım, “TÜPRAŞ özelleştiğinden bu yana 8 yıldır ödenmediği tespit edilen ve toplam 1 milyar TL’ye ulaşan su borçları, hem Sakarya Büyükşehir’in 530 milyon TL borcuna,  hem de Kocaeli’ne faydası olur. Vatandaşın 130 TL fatura borcu yüzünden suyu kesiliyorken, TÜPRAŞ’a 8 yıldır neden ses çıkarılmıyor? İktidar ve muhalefet yönetimleri bunu kamuoyuna açıklasın” diye konuştu.

İktidar Sapanca’ya sahip çıksın

Saadet Partisi İl Başkanı Eyüp Yıldırım, yönetim kurulunun da hazır bulunduğu toplantıda, Sapanca Gölü Koruma Yasası çıkartılması gerektiğini belirterek, SASKİ, Büyükşehir ve Sakarya milletvekillerine seslendi. Gölün yeterince korunmadığını iddia eden İl Başkanı Eyüp Yıldırım, Sakarya ve Kocaeli Büyükşehir belediyelerinin göle sahip çıkmadığını, Gölün korunması konusunda cesur insanları, yöneticileri göreve davet ettiklerini söyledi. Yıldırım, “Sakarya Üniversitesi bilim kurulunun da açıkladığı araştırmalara göre, TÜPRAŞ’ın milyonlarca metreküp su çektiği artık bilinen bir konu. Üniversitemiz ısrarla endüstriyel amaçlı su kullanımının kesinlikle yanlış olduğunu belirtiyor. Sakarya, gölden 62 milyon metreküp Kocaeli ise 30 milyon metreküp su kullanıyor. 62 milyon metreküp bizim insanımız 2,1 TL yani yılda 130 milyon TL su ödüyoruz.30 milyon metreküp su tahsisi olan TÜPRAŞ bu su kullanımından dolayı para ödüyor mu? Hayır…4,3 TL sanayi kullanımını yıllık hesaplarsanız 129 milyon TL civarında bir parayı ödememekte ısrar ediyor. TÜPRAŞ, hiçbir kurum veya kuruluşa bu parayı ödemiyor ama suyu çekmeye devam ediyor fakat vatandaş 130 TL’lik suyu ödeyemediğinde suyu kesiliyor. Bu kuruma karşı neden hala yetkililer sessiz?” ifadelerini kullandı.