AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Projeleri hakkında bilgi veren Yüce, “Sosyal belediyecilik adı altındaki çalışmalarımızı şu anda Adapazarı merkezde olan bazı ilçelerimizde de kurulmuş olan Sosyal Gelişim Merkezlerini (SGM) hemen hemen tüm ihtiyaç duyulan ilçelerimize yapmak istiyoruz. Çünkü biz bunu önemsiyoruz. Sosyal belediyecilik anlamında Sosyal Gelişim Merkezlerinin halkımıza büyük katkısı olacağına inanıyorum. Bu merkezlerin sayısını artırarak talep edilen, ihtiyaç duyulan her noktaya yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi. 

“Çocuk üniversitesi kurmayı planlıyoruz” 
Sakarya’ya çocuk üniversitesi kurmayı planladıklarını belirten Yüce, “Sakarya’ya bir üniversite daha planlıyoruz. Farklı bir şekilde, dünyada herhangi bir konuda gelişmiş olan ülkenin üniversitesindeki modeli ilimize getirmek istiyoruz. Böyle yeni bir üniversiteyi şehrimize kazandırmak için ister kamu isterse özel olarak şehrimize kazandırmak için çalışacağız. Çocuk üniversitesinde özellikle tatil günlerinde veya önemli günlerde çocuklar hızlı okuma ve hafıza geliştirme projelerini öğrenecekler” diye konuştu. 



“Arifiye'ye yeni bulvar” 
Arifiye ilçesine çok kapsamlı bulvar planladıklarından bahseden Yüce, “Yatay mimarı yapılaşmayı ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Mimari anlayışımızın izlerini projelerimizde görme imkanı bulacaksınız. Gerek yeni yapmayı planladığımız belediye hizmet binamızı gerek ihtiyaç olan ilçelerimizde inşa edeceğimiz bir takım binalarımızı hem geleneksel hem de modern mimariyi ön plana çıkararak gerçekleştirmek istiyoruz. İlçelerimizin birçoğunda itfaiye binası yok. Bu konuyu da programımıza almış bulunuyoruz. Diğer bir konu Arifiye ilçemizde otogardan giden yan yolun yetersiz kalması. Tank Palet fabrikası yanından Arifiye’ye doğru yeni bir bulvar kazandırmak istiyoruz. Burası hem bisiklet yolu, hem yürüyüş yolu olacak. Hem bitiş noktasında hem başlangıç noktasında bisiklet garajı yapmak istiyoruz. Böyle Avrupa modellerini inşallah şehrimize kazandırmak istiyoruz. Sakarya’yı bu fakir değil, hep birlikte idare edeceğiz. Sakarya’yı hep birlikte yürüteceğiz. Bu sadece birilerinin değil hepimizin ili hepimizin belediyesi olacaktır. Belediye sizindir hizmetler bizimdir inşallah” ifadelerini kullandı.