Ziyaretler

İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, ziyaretlerine devam ediyor. Uzm. Dr. Kolip, İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan ile Ankara Caddesi esnafını ziyaret etti. Uzm. Dr. Kolip, Kavaklıorman ve Turnadere Mahallelerini de ziyaret etti.

Sakarya’nın asıl sorunları

Uzm. Dr. Cihan Kolip, vatandaşın bir numaraları sorununun bugün ekonomik kriz olduğunu ve tarım ve esnaf kendi Sakarya’da krizin kat be kat daha fazla hissedildiğini ifade ederek, “Sakarya’da bir beka sorunu yok. Ekonomik kriz sorunu var. Mutfak sorunu var. Ekilemeyen tarla sorunu var. Kepenk açamayan esnaf sorunu var. Malını satamayan tüccar sorunu var. Hayat pahalılığı yüzünden ay sonunu getiremeyen asgari ücretli sorunu var” dedi.

Tarım ve hayvancılık

Sakarya ekonomisini alacakları yerel tedbirlerle canlandırma yolunca ciddi katkıları olacağını ifade eden Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Mesela çiftçilerimize desteklerimiz olacak. Gübre, tohum ve ucuz mazot desteklerimiz olacak. Çiftçilerimizin giderlerini azaltarak, özellikle boş tarlaların yeniden ekilmesini sağlayacağız. Kırsal alandaki işsizliği de azaltmış olacağız. Sakarya’nın nüfusunun yarısına yakının, tarımsal faaliyetlerden geçimini sağladığını düşünürsek, bu yapacağımı projelerin şehir ekonomisine katkısı büyük olacak” dedi.

Sanayi

Büyükşehir Belediyesi olarak sanayi tesislerine de desteklerinin olacağını ifade eden Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Bir kere sanayi tesislerimizin enerji başta olmak üzere girdilerine destek vermek istiyoruz. Su bedellerini bu destekler arasına alacağız. Sanayi tesislerimizin ürünlerini yurt dışına ihraç etmeleri noktasında da stratejik ortak gibi çalışacağız. İç piyasalardaki dalgalanmalardan ve ekonomik krizlerden daha az etkilenmelerinin yolunun ihracata yönelik üretimler olması gerektiğini düşünüyoruz. Böylelikle ekonomik krizlerde işten çıkarmalar, üretim durdurmalar azalacaktır. Belediye olarak yurt dışı bağlantılarımızı, sanayi kuruluşlarımızın yönlendirmelerine göre de yapmayı taahhüt ediyoruz. Mesela işadamlarımız bir araya geldi ve yurt dışında bir ülkedeki pazara mı girmek istiyorlar. Onlarla birlikte gidip, Büyükşehir olarak arkalarında dimdik durduğumuzu gösteririz. Çünkü uluslar arası ticarette kamusal güvenceler çok ciddi referanslar olabilmektedir” diye konuştu.

Ticaret

Sakarya’nın coğrafi konumunun bugüne kadar hiç kullanılamadığının da altını çizen Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Burası İstanbul ve hatta Avrupa’nın Anadolu’ya açılan en önemli kapısıdır. 1458 sene önce Justinyen Köprüsü bile bu amaçla yapılan bir köprüdür. O günden bugüne kadar Sakarya’da, bu jeopolitik konumu ön plana çıkarmak için de herhangi bir yatırım yapılmamıştır. Bizler 32 Evler kavşağı ve Erenler kavşağı arasında yapacağımız Kentsel Dönüşüm Projemiz içerisinde, Şehrimizin bu yönünü kullanmaya yönelik ciddi yatırımlar yapmayı hedefliyoruz” dedi.