Serdivan Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Keçeoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda teşkilat mensubu da yer aldı.

Daha İyisi İçin Çalışacağız

Programın açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Uncuoğlu, “AK Parti İlçe Kongreleri, kararlı duruşumuzu daha da güçlendiren bir şekilde gerçekleştirildi. Partimizin tüm ilkelerinin eksiksiz olarak yaşandığı kongrelerimizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Her zaman ifade ediyoruz; biz siyaseti amaç değil, millete hizmet yolunda bir araç olarak görüyoruz. Teşkilatımız 30 Mart’ta çalınmadık kapı bırakmadı. 10 Ağustos’ta milletimizin vicdanı, kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığına taşıdı. Daha iyisini yapabilmek için mücadelemize önümüzdeki Genel Seçimlerde de devam edeceğiz” diye konuştu.

ak_parti_danisma_meclis_toplanti1.jpg

İlçe Kongreleri

Uncuoğlu’nun ardından aylık teşkilat çalışmaları ile ilgili İl Gençlik Kolları Başkanı Keçeoğlu ve İl Kadın Kolları Başkanı Hatipoğlu teşkilat mensuplarına bilgi verdi. Toplantının devamında söz alan AK Parti Sakarya İl Teşkilat Başkanı Ahmet Demir, 16 ilçede tamamlanan ilçe kongreleri ile ilgili sunum gerçekleştirdi. 57. İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda Yerel Yönetimler sunumunu yapmak üzere söz alan Başkan Zeki Toçoğlu, geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurulan anket çalışması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ak_parti_danisma_meclis_toplanti4.jpg

AK Parti’ye Destek Yüzde 67

Başkan Toçoğlu, “Geçtiğimiz aylarda 16 ilçemizi kapsayan bir anket çalışması yaptık. Anketin sonuçlarını kısa süre önce kamuoyuna duyurduk. Çıkan sonuçlara göre, Sakarya’da AK Parti’nin oyu yüzde 67. Büyükşehir Belediyesi olarak bizim oyumuz ise, yüzde 61. 9 ay içerisinde iki seçim geçirdik. Sandıklardan çıkan sonuçlar da anketimizi doğruluyor. Biz seçimlerde kadınlarımızın, gençlerimizin ve teşkilatımızın fedakarca çalışmalarına şahit olduk. Bizi biz yapan iyi niyetlerimiz ve samimiyetimizdir. İnşallah bizler iyi niyetli olduktan sonra Allah yardım edecektir” dedi.

ak_parti_danisma_meclis_toplanti2.jpg

250 Milyonluk Yatırım

AK Parti siyasetinde rehavete kapılmanın yer alamayacağının da altını çizen Başkan Zeki Toçoğlu, “Nasıl olsa anketler yüksek diyerek rehavete kapılmayacağız. Biz büyük bir aileyiz. Büyük iddialarımız, hayallerimiz, projelerimiz var. Yeni süreçte büyük işler yapacağız. Geçtiğimiz hafta müjdesini verdik; yeni dönemde 250 milyonluk yatırım için çalışmaya başladık. Büyük yatırımlar ile şehrimizde altyapı sorunu kalmayacak. Yerel yönetimler ve hükümet el ele verince ortaya çok güzel bir tablo çıkıyor. Biz sürekli çalışan ve üreten taraf olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ak_parti_danisma_meclis_toplanti3.jpg

Vaktimizi Boşa Harcayamayız

Başkan Toçoğlu konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Bizim parti içi konulara kapılıp vaktimizi boşa harcayacak durumumuz yok. Bunlar eski Türkiye’nin alışkanlıklarıdır. Biz bunları geride bıraktık. İlçe kongreleri ‘Bu ailenin tüm fertleri eşittir’ anlayışı ile gerçekleştirildi. Kongre takvimi süresince AK Parti ailesine yakışmayacak bir tarzda hareket etmedik. Bugüne kadar bu partide ayrımcılığa ve kayırmacılığa nasıl müsaade edilmediyse bundan sonra da müsaade edilmeyecek.”

ak_parti_danisma_meclis_toplanti5.jpg

Genel Seçim Hedefi: 7-0

Toplantının son konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Sakarya Milletvekili Üstün ise, “Genel Seçimlerde hedefimizin 7-0 olduğunu her zaman söylüyoruz. Bu başarıya imza atacak güçlü bir teşkilata sahibiz. AK Parti’nin Sakarya’daki doğal oy oranı yüzde 70’tir. Hemşerilerimiz bizlere güveniyor. Biz bir olduğumuz ve birlikte hareket ettiğimiz taktirde 2023 vizyonuna güçlü bir şekilde ilerleyeceğiz. Sakarya AK Parti’nin kalesidir. Çünkü Sakarya kendisinden beklenenin üstüne her yeni seçimde fazlasını koyabilmiştir” diye konuştu.

ak_parti_danisma_meclis_toplanti6.jpg

Sağlıkta Önemli Adımlar Attık

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Üstün, “Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hemen yanına 200 yataklı bir kadın doğum hastanesi inşa etmek için önemli adımlar attık. Projede bazı sorunlar da yaşadık. Bizim 12 yıllık dönemde sağlığı hangi seviyelere taşıdığımız ortadadır. Hemşerilerimizin kadın doğum hastanesi konusundaki beklentilerinin farkındayız. Biliyoruz ki bu hastaneyi sadece AK Parti yapabilir. İnşallah Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi en kısa süre içerisinde şehrimize kazandıracağız” şeklinde konuştu.

ak_parti_danisma_meclis_toplanti7.jpg