Şimdi toplam 11 ismin çağırıldığı görüşmelerde ön plana çıkacak olan üç ismin kim olacağı merakla bekleniyor.

Zira bu üç isim Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunulacak. Başbakan da bu üç isim arasından birini AK Parti Sakarya İl Başkanlığı için aday gösterecek…

Malum Sakarya’da ki siyasetçilerin yani bakan, milletvekilleri, belediye başkanları ve diğer partililerin üzerinde uzlaşabildiği bir isim yok.

Herkes ayrı telden çalıyor. Birinin istediğini diğeri beğenmiyor. Veya birinin “bu” dediğine de diğeri “neden o?” diyor.

Öyle ki beraber hareket ettikleri bilinen iki milletvekili bile bir isim üzerinde anlaşamayıp didişip duruyor…

Belediye başkanları desen onların da “bu olur” dediği bir isim yok. Akıllarınca “biz tarafsız kalalım” modundalar ama alttan alta da çalışıyorlar.

Kafalarınca kulis yapıp bir ismi ortaya atıyorlar ama kısa bir süre sonra dönüp o ismi de “istemezük” diyebiliyorlar.

Anlayacağınız AK Parti Sakarya İl Başkanı Adayını belirlemek adına kimin ne yaptığını neyi veya kimi istediği belli değil.

Daha doğrusu kendileri de ne istediğini, kimi istediğini bilmiyor. Bir kör dövüşüdür sürüp gidiyor…

Artık son günlerini yaşayan AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu deseniz “ben milletvekili olmak istiyorum, o yüzden sakata gelmeyim” havasında.

Yarın yıldızı barışmayan biri AK Parti Sakarya İl Başkanı olur da “milletvekili hayalimin önüne taş koyar” diye korkuyor.

Gerçi gerek milletvekilleri gerekse belediye başkanlarının da korkusu bu ya. Onlar da yarınlarını “garanti” altına almak adına “çözümsüzlük” üretiyor…

Daha yakın bir zamanda AK Parti İlçe başkanları seçiminde yaşananları hatırlayın. Birçok yerde sıkıntı yaşandı.

Neden? Nedeni basit. Herkes kendi istediği ismin aday gösterilmesini isteyip “güç bende” olsun diyor.

Herkes “küçük olsun benim olsun” derdinde. Bir olup diri olup Sakarya’ya daha fazla “hizmet” edelim diye dertlenen yok…

Elbette Sakarya’da ki bu “siyasi boşluk” ve kısır çekişme AK Parti Genel Merkezi’nin de gözünden kaçmıyor.

Zaten AK Parti Sakarya İl Başkan Adaylığı için Genel Merkez’e Sakarya’da tam 11 isim gitmesi de bu “siyasi boşluğun” neticesidir.

Siz şayet kendinizle bile uzlaşamayacak duruma gelmişseniz, AK Parti Genel Merkezi de gelir bu “siyasi boşluğu” kendisi doldurur.

Nitekim “Sakarya’da AK Partililerin kaprisi” yüzünden İl Başkanlığı’na çok farklı bir isim aday gösterilirse hiç şaşırmayın…