Özkoç ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin diğer milletvekili adayları Mehmet Selçuk, Elif Yar, Refik Karakaş, Mehmet Bağdat, Aytül Uşaklıgil ve Gözde Nur Yıldız, 24 Haziran Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmalarını sürdürüyor.

İftardan sonra CHP İl Başkanı Erdoğan Isır ve ilçe başkanlarının katılımıyla Çökekler Köyü’nde ikinci “vatandaş buluşması”nı gerçekleştiren CHP’liler, sokak çalışmalarına ve ev ziyaretlerine de devam ediyor.

“Çocuklarımıza da, ülkemize de yazık oluyor”

Gençlere yoğunlaşan Engin Özkoç, CHP iktidarında önceliği gençlere vereceklerini söyledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’de 15-29 yaş arasında 5,2 milyon gencin, yani ülkede ortalama 3 gençten 1’inin, ne bir işte çalıştığını, ne de eğitim gördüğünü ifade eden Özkoç, “Övündüğümüz genç nüfusun bu kara tablosu, bizce Türkiye’nin en temel sorunudur. Sakarya özelinde tabloya baktığımızda; ortalama 80 bin gencimizin ne bir okulu var, ne de işi. Bomboş geziyor. Çocuklarımıza da, anne babalarımıza da, ülkemize de yazık! Biz gençlerimizi, içine düştükleri boşluktan, umutsuzluktan çıkaracağız. Kendilerine yol yaratmalarını sağlayacağız. Öncelikle her gencimizin eğitimini tamamlamasını istiyoruz. Eğitim ve sınav sisteminde buna uygun iyileştirmeleri yapacağız. Ayrıca üniversiteye giriş sınavında başarı sağlayamayan, maddi durumu iyi olmayan 18-20 yaş arasındaki gençlerimize, aylık 400 lira üniversiteye hazırlık desteği vereceğiz. Üniversite öğrencilerinin burs sorunu çözeceğiz. İlk bir yıl içinde de yurt sorununu bitireceğiz. Her üniversite öğrencisinin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik, Spor Bayramı’nda 500’er lira Gençlik Bursu olacak.

“Gençlere 4 seçenek”

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra gençlerimiz, Gençlik Garanti Programına dahil olacak. 30 yaş altındaki tek bir gencimiz, boş kalmayacak. Çocuklarımızın önüne seçenek koyacağız; eğitime devam mı, istihdam mı, ücretli staj mı yoksa uygun işe yerleşinceye kadar işsizlik desteği mi? İşini kurmak isteyen genç girişimcilere de 200 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanı sağlayacağız, 5 yıl gelir vergisinden de muaf tutacağız.

“Arkası sağlamların değil, herkesin şansı olacak”

Çocuklarımız evde oturup anne babalarının eline bakmayacak, harçlık için gündelik işler peşinde koşmayacak. Mutlu olmak, hayat kurabilmek için ihtiyaç duydukları şansı onlara tanıyacağız. Bugün sadece sırtını bir yerlere dayayanların, eşi dostu iktidara yakın olanların, cebinde parası bulunanların sahip olduğu şansı, tüm evlatlarımıza tanıyacağız. Sistemimizi kuracak, tek bir çocuğumuzu dışarda bırakmayacağız. Çocuklarımızın bahtını açacak, annelerin boğazındaki düğümü çözeceğiz” dedi.