Zira bu konuyu görmezden, duymazdan gelmek bizim ayıbımız değil. Bizim görevimiz ortada bir yanlışlık varsa bunu kamuoyuna duyurmaktır.

Ne zamana kadar? İlgililer sorumluluklarını hatırlayıp bu ayıbı düzeltip gereken neyse yapılıncaya kadar…

Neden bahsettiğimi anlamışsınızdır. Geçen hafta cuma günü “medyadetay.com” olarak Karaman duble yolda ki rezaleti haber yaptık.

Yol üzerinde bulunan Şahin Okulları’na gelen vatandaşların emniyet şeridine araçlarını hem de çift sıra olarak park etmelerini haber yaptık.

Emniyet şeridine nerdeyse kilometrelerce uzanan bu çift sıra araç parkı yüzünden sürücülerin zor anlar yaşadığı ve “kazaya davetiye” çıkarıldığını haber yaptık.

Duble yolu işgal eden bu çift sıra parklara karşılık ortada bir tek “trafik polis” bulunmayışının nedenlerini sorduk…

Kimse kusura bakmasın. Duble yolda “emniyet şeridi” gibi belirli bir amaca hizmet eden yer, kilometrelerce ve saatlerce işgal edilirse ben buna isyan ederim.

Benim aracım aynı noktada iki dakika kalıp “trafik polisi” veya “fahri amcalar” paklanma ceza kesiyorsa “onların ne ayrıcalığı var” diye de sorarım.

Hatta ve hatta bu rezalete göz yumulmasının altında da bir “çapanoğlu” ararım. Bizim bilmediğimiz farklı bir “ilişki mi var” diye de şüpheye düşerim…

Bakın yaşanan bu rezalet bir değil, iki değil, üç değil her sene muntazaman belirli zamanlarda defalarca yaşanıyor.

Biz her defasında bu konuyu gündeme getiriyoruz ama Şahin Okulları’nın önündeki “emniyet şeridi” çift sıra parklarla kilometrelerce “işgal” ediliyor.

Hal böyle olunca da insan ister istemiz “bunların dokunulmazlığı mı var” sorusunu akla getirip “aradaki bağlantıyı” merak ediyor…

Evet “medyadetay.com’un” bu haberine vatandaşlardan da çok sayıda tepki geldi. Bu arada Şahin Okulları’ndan geldiğini tahmin ettiğimiz yorumlarda oldu.

Haberimize “şahinli” rumuzuyla yorum yapan şahıs “365 günde 1 saat olan olayı haber yapmışsınız(!) tebrik ediyorum sizi” diye de bir eleştiride bulunmuş.

Sayın “şahinli” rumuzu kullanan arkadaşa şunu hatırlatmakta fayda var. Zaten trafik kazaları da insanın başına öyle 365 günün her saatinde gelmiyor.

Ölümlü kazalar işte sizin gibi sorumsuzların “emniyet şeridine” çift sıra park etmeleri yüzünden, sürücülerin hayatını tehlikeye attığınız o saatlerde oluyor…

Uyarmadı demeyin. Bir gün Şahin Okulları önünde “emniyet şeridine” yapılan parklar yüzünden o noktada bir kaza yaşanır sakimse bu sorumluktan kaçamaz.

Hele birde meydana gelecek kazada Allah korusun “can kaybı” olursa başta o okul idarecileri ve sonra da bu olaya “göz yuman herkesin üzerine kan sıçramış” olur.

Şayet bu şehrin idarecileri olarak, “Şahin Okulları’nın dokunulmazlığı” var diyorsanız o zaman bu yazılanları unutun gitsin. Ya da gereğini yapın…