Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam’ın 12 uzmanın istifasını istemesi tam bir “deprem” etkisi yaptı.

Konuyu yine “medyadetay.com’dan” takip edenler 12 uzmanın isimlerini öğrenen ilk kişiler oldu.

Tabi görevden alma ve 12 uzmanın isimlerinin yayınlanmasıyla birlikte sağlık teşkilatı da biranda karıştı…

Gelelim Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam’ın görevden almalar ile ilgili icraatına.

Doğrusunu isterseniz ben Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam’ın icraatını doğru buluyorum.

Her kim olursa olsun geldiği makamda kendi kadrosu ile çalışmak ister. Bu her yöneticinin en doğal hakkıdır.

Yoksa bulunduğu makamın hakkını veremez. İcraatlarını istediği gibi yürütemez ve sonucunda da bir bedel ödemek durumunda kalır…

Aslına bakarsanız hükümet bir zamanlar bu konuda da bir çalışma yapmıştı. Buna göre iş başına gelenler kadrolarıyla gelip kadrolarıyla gidecekti.

Ancak her zaman olduğu gibi muhalefet bu konuda yine takoz oldu ve hükümetin bana göre çok yerinde bir çalışmasına sekte vurdu.

Sonuçta bu çalışma rafa kalksa da bazı yöneticiler bu konudaki inisiyatiflerini kullanıp kendi kadrolarıyla çalışma adına gerekli işlemleri çekinmeden yapıyor…

Düşünün Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam Sakarya’ya atanmış ama alt kadroda tanıdığı bir tek isim yok.

Hepsi de görevden alınan bir önceki Genel Sekreterin getirdiği isimler. Gel de şimdi bu isimlerle istediğin gibi çalış.

Hele birde başka ile gönderilen bir önceki Genel Sekreter’in aklı Sakarya’da kalmışsa ardında bıraktığı kadroya da bal gibi akıl verebilir.

O zaman görevine yeni başlayan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam’ın vay haline…!

Bunlar olmayacak veya “olur mu canım” diye geçiştirilecek meseleler değil. Bütün bu yukarıda gündeme getirdiğim konular bal gibi oldu.

Bugün olmadığını ve halen yaşanmadığını da kimse söyleyemez. Sağlık gibi koca bir camiada “muktedir” olmak isteniyorsa kendi ekibinle çalışmak zorundasın.

Yoksa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olursun ama “muktedir” olamazsın. Neticede gün gelir bunun bedelini de ödersin.

Netice itibariyle Genel Sekreter Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, başhekim ve müdürlere de sıçrayacağı anlaşılan bu operasyonu yapmakta son derece haklı.

Bence biraz geç kalınmış olsa da, Genel Sekreter Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam’ın bu operasyonunu, “sağlığa çeki düzen” verme adına son derece yerinde buluyorum…