Saadet Partisi Sakarya İl Başkanlığının aylık çalışmalarının değerlendirildiği toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu katıldı. AFA Kültür Merkezi’nde gerçekleşen program, İl Başkanı Eyüp Yıldırım’ın selamlama konuşması ile başladı.

“Dış Politika ve Ortadoğu” konulu bir sunum yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, emperyalist ve siyonist güçlerin dünya hakimiyetini, stratejik öneme sahip ülkelerin nasıl işgal edildiğini anlattı. Karamollaoğlu; “İslam düşmanlarıyla ittifak kurarak İslam ihya edilemez. İslam ülkelerinde akan kanı durdurmalıyız. Nesillerimizi ahlaki ve manevi değerlerle yetiştirmeliyiz. Bu da ancak gerçek bir İslam Birliği kurularak olur” dedi.  

Türkiye’nin bölgede lider bir ülke olması gerektiğinin altını çizen Karamollaoğlu; “Sanayi ve teknolojide en yüksek seviyeye çıkartarak ülkenin kalkınmasını temin etmeliyiz. Ekonomimizde bunun paralelinde büyüyecektir. Bakın Çin pazarı bunun en güzel örneğidir” dedi. Çin ve Rusya’nın stratejik özelliklerini de anlatan Temel Karamollaoğlu, 25 yılda en hızlı kalkınan ülkenin Çin olduğunu, Rusya ile stratejik ortaklığını güçlendirdiğini, ABD ile AB’ne ekonomik anlamda kafa tuttuğunu işaret ederek; “Siz ülke olarak dik durmak istiyorsanız, gücünüzle ekonominiz, eşit seviyede olmalı.  Yüzde 4 büyüdük diyerek bir yere varamayız” şeklinde konuştu.

İslam Alemi’nin Endonezya’dan Fas’a kadar büyük bir coğrafyaya ve 2 milyar gibi yüksek bir nüfusa sahip olduğunu anlatan Karamollaoğlu, tarihi ve stratejik konumu ile zengin tabii kaynaklarının siyonist ve emperyalist ülkelerin cazibesi haline geldiğini söyleyerek; “Bu sebeple, bölgede endişe ve tehdit hiç eksik olmamış. Müslüman ülkeler kontrol altına alınmaya çalışılmıştır. Mevcut dünya düzeninin BM, NATO, IMF, OECD, AHIM gibi etkin kurum ve kuruluşları da büyük rol oynamışlardır. Bunları bilmek gerekir. Bilmezsek, iyi niyetli de olsak, onlara bir şekilde maşa oluruz.”  

Saadet Partisi İl Başkanı Eyüp Yıldırım’ın başkanlığında yapılan toplantıya, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu’nun yanı sıra, İlçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, İl Yönetim kurulu üyeleri, İl Gençlik Başkanı Tuncay Er ve Yönetim Kurulu Üyeleri, mahalle temsilcileri ile partililer katıldı.