Saadet Partisi Şubat ayı İl Divan Toplantısı Hendek'te yapıldı. Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan İl Başkanı Eyüp Yıldırım, Türk halkına çözüm üretecek kadroların partisinde bulunduğunu, geçmişte yapılan hizmetlerin bunun en açık referansı olduğunu söyledi. Hendek İlçe Teşkilatının ev sahipliğinde yapılan toplantıya İl Başkanı Eyüp Yıldırım, İl Yönetimi, İlçe Başkanları, İlçe Yönetimleri, Milli Görüşün önde gelen isimlerinden Hasan Damar ve partililer katıldı.

İl Divan toplantısına başkanlığı SP İl Başkanı Eyüp Yıldırım yaparken divan üyeliklerini ise Osman Ünlü, Birol Kaçar ve Bahattin Tandoğan yürüttü. Divan toplantısında açılış konuşması yapan SP İl Başkanı Eyüp Yıldırım İktidarı eleştirerek terörle mücadele etmeyi beceremediler, müzakere ediyorlar diyerek tepkisini dile getirdi.

Yıldırım, “Sahaya indiğimizde Saadet’in çözüm ve görev noktasında olduğunu biliyoruz. Saha bizi bekliyor, aynı zamanda saha siyasetten çözüm bekliyor. On yıldır iktidarda olan Ak Parti gerek yerel yönetimlerde gerekse ülke yönetiminde milletten almış olduğu oyu, millete hizmet olarak geriye veremedi. Milletimiz sesini dinleyecek, sorununu çözecek, çözüm bulacak olan kadroların Saadet partisinde olduğunu, geçtiğimiz dönemlerde yapmış olduğumuz hizmetlerle dile getiriyorlar. Sosyal sorunlarla ilgili toplumdaki, bilhassa TV üzerinden yapılan yayınlarla ilgili sıkıntıları dile getiriyor” dedi.

Terörle mücadelenin yerini terörle müzakere aldığını ve bunun tedirginlik verici bir boyuta geldiğini ifade eden Yıldırım, “Milletimiz bu konudan rahatsız. Terörle mücadeleyi beceremeyenler, Amerika’nın emri, Avrupa Birliğinin isteği ile maalesef müzakere masasına oturmak zorunda kaldılar. Çünkü İmralı’yla bu görüşmeler bu safhaya geldi. Dün BDP Milletvekilleri ile Mecliste görüşmem diyenler, bugün BDP Milletvekilleri ile Anayasa çıkarmaya bile hazırız demek durumundadırlar. Bu süreç insanımızı tedirgin ediyor. İnsanımızın en çok üzerinde durduğu ve hassasiyet gösterdiği konu budur. Yıllardan beri söylüyoruz. Terörle Mücadele sadece silahla mücadele olarak gerçekleştirilemez. Bölgede dini eğitime ağırlık verilmeli. İnsanlara iş imkanı sağlanacak yatırımlar yapılmalı” dedi.

Sapanca Gölü

Sakarya’nın yerel sorunlarına da değinen Yıldırım, Sakarya’nın içme suyu kaynağı olan Sapanca gölü ile ilgili çok önemli bir dosya oluşturduklarını, Sakarya halkının nasıl mağdur edildiğini önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri basın toplantısıyla açıklayacaklarını söyledi.

Yıldırım, “Yerel seçimlerde yerel siyasete ağırlık vererek çalışmalarımıza devam edeceğiz. 13 ay sonra yerel yönetimlerde Saadet destanı yeniden yazılacak. Bu bizim azmimizle, çalışmamızla ve sabrımızla olacaktır” diye konuştu.