Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Kocaali İlçe Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. İlçe teşkilatında gerçekleştirilen buluşmada Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, AK Parti Kocaali İlçe Başkanı Basri Burak Ak, AK Parti İlçe Başkanları, İl Başkan Yardımcıları, partililer ve çok sayıda teşkilat mensubu yer aldı.
 
Kocaali ilçe danışma meclisi
Danışma Meclisi Toplantısının açılış konuşmasını yapan AK Parti Kocaali İlçe Başkanı Basri Burak Ak, “Toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bugün İl Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız bizlerle birlikte. Katılımlarından dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum” derken; Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, “Danışma meclisimize katılanlara şükranlarımı sunuyor, toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 
 
15 Temmuz direnişi
Başkan Zeki Toçoğlu, “15 Temmuz gecesi menfur bir darbe girişimine maruz kaldık. Bir yandan darbe girişimini püskürtürken; bir taraftan da çalışmalarımıza, projelerimize aralıksız devam ediyoruz. Gerçektende dünyada bu kadar sıkıntı içerisinde olup bu kadar proje ve iş üreten başka bir devlet yoktur. Boğaz köprülerini, tünelleri, yeni duble yolları, barajları hizmete açıyoruz. Yerelde de birçok işimizi aksamadan sürdürüyoruz. Çünkü milletimize sözümüz var. Bu yüzden işlerimize ara vermeden devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


 
FETÖ ile mücadele
FETÖ ile mücadelede gelinen noktaya da değinen Başkan Toçoğlu, “Bugünlerde FETÖ mücadelesinin mağduriyetler meydana getirdiği yorumları yapılıyor. Böyle dönemlerde bu tarz spekülasyonlar olur. Ancak unutmayalım, devletimiz birtakım tedbirler almak zorunda. Asıl mevzu ise ölmekten, sakatlanmaktan öte mağduriyetin olmadığıdır. Asıl mağduriyet bunlardır. ‘15 Temmuz darbe girişimi başarılı olmuş olsaydı?’ diye düşünmemiz gerekiyor. Bunu düşündükçe denilenlerin, yorumların gelip geçici olduğunu görürüz. Dolayısıyla bu konuları speküle edenlere aldırış etmeden kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
 
“Önümüzde bir referandum var”
Başkan Zeki Toçoğlu konuşmalarını şu şekilde sonlandırdı; “Kocaali gün geçtikçe gelişmeye devam ediyor. İlçemiz artık doğalgaza da kavuştu. İlçemizde gelişme devam ettikçe imar planları da düzelecektir. Biz Kocaali’nin her zaman yanındayız. İlçemiz için yeni yatırımlarımız da var. İnşallah bunları bir bir hayata geçireceğiz. Ayrıca önümüzde bir referandum gözüküyor. Teşkilatlarımız, belediyelerimiz, hepimiz dinç ve dinamik olmalıyız. Ülkemizde tıkanmış bir sistem var. Başkanlık sistemi ülkemiz için artık elzemdir. İnşallah bu tıkanıklığı referandumla aşacağız. Başkanlık daha güçlü bir Türkiye için milat olacak. Bu vesileyle danışma meclisimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”


 
“Milletimizin sağduyusu”
AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç ise, “Türkiye bir 15 Temmuz sürecinden geçti. Asla aklımıza gelmeyecek bir olayı yaşadık. Şükürler olsun, milletimizin sağduyusuyla bu girişimi önledik. Sürecin yargı ve idari boyutu halen devam ediyor. Devletimiz tedbir amaçlı bazı refleksler gösteriyor. Buradan mağduriyet çıkarmak doğru değildir. Bilindiği üzere açığa alınanlardan da göreve dönmeler başladı. Ülke olarak suyun durulmadığı bir coğrafyada yaşıyoruz. İnşallah ülkemiz tüm bu sıkıntılara rağmen gelişimini sürdürecektir. Hizmetlerimiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.