Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun başkanlığında yapılan toplantıda “vatandaş ve seçmenle ilişkilerin” nasıl olması gerektiği anlatıldı.

Buna göre AK Parti il başkanları ve il yöneticileri, erken kalkılması, telefonlarının hep açık olması, imar konularından uzak durulması gibi konularda uyarıldı.

Diğer bir husus da zenginlerle değil, daha ziyade “yoksullarla oturup kalkmaları” ve vatandaşla iç içe olmaları istendi.

En önemlisi ve bizi ilgilendiren tarafı ise “basının” yakından takip edilmesi, eksik ve eleştiri noktalarının giderilmeye çalışılması uyarısı yapıldı…

Doğrusu bu uyarılara katılmamak mümkün değil. Nitekim bu uyarıların tamamı AK Parti’yi AK Parti yapan değerlerdir.

Ancak bu uyarıları hangi il başkanı veya yönetici dikkate alır orasını bilemem. Veya dikkate alıp uygularlar mı, orası biraz şüpheli.

Nitekim bu uyarıları, diğer illeri bir kenara bırakıp Sakarya’ya indirgeyecek olursak AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu’nun karnesi hiç de parlak olmayacaktır…

Mesela şu “telefon” uyarısını ele alalım. Ben AK Parti Sakarya İl Başkanı olarak Recep Uncuoğlu’na ait “telefonun” cevap verdiğine hiç şahit olmadım.

Ne zaman aransa “çalar, çalar” da bir türlü cevap veren olmaz. İşin tuhafı “yahu neden aradılar acaba” diye merak edip geri dönen de olmaz.

Sadece “cep telefonu” değil, AK Parti Sakarya İl Başkanlığı’nın direkt numarasını arasanız da Recep Uncuoğlu’na ulaşamazsınız…

Sabah erken kalkılması konusuna bir şey diyemem. AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu’nun güne kaçta başladığını bilmiyorum.

Ancak zenginlerle değil de “yoksullarla oturulup kalkılması” konusunda da çok başarılı olduğunu söylemek mümkün değil.

Ben bugüne kadar Recep Uncuoğlu’nun ne sair günler, ne de Ramazan’da bir “gariban sofrasına” oturduğuna şahit olmadım.

Ama valilik, belediyeler ve STK’ların yemek ve “iftar” davetlerine hiç aksatmadan katıldığını gördüm. Kısacası Uncuoğlu’nu vatandaşla hiç iç içe görmedik diyebiliriz…

Akçeli işler ve bürokratla ilişkileri konusuna şimdilik girmek istemiyorum. Önümüzde ki günlerde belki değiniriz.

Ancak eleştirileri ve eksiklikleri dikkate alma konusunda Recep Uncuoğlu’nun “basına” çok da yakın olmadığı ortadadır.

Bırakın eleştiri ve eksiklikleri dikkate almayı, Recep Uncuoğlu’nun kendisini bilgi almak için arayan “basın” mensuplarının “telefonlarına” bile çıkmadığı bilinmektedir.

Bu anlamda Recep Uncuoğlu, AK Parti’nin il başkanları ve yöneticilerine verdiği eğitime yakışır bir İl Başkanı portresi çizememiştir.

Netice itibariyle “Recep Uncuoğlu, kriterlere uymuyor.” Bu dün de böyleydi bugün de böyle. Bakalım yeni İl Başkanı “kriterlere” uyacak mı? Göreceğiz…