Geçtiğimiz hafta sonu “Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi ve Dayanışma Haftası” nedeniyle CHP’li bayanların MHP’li bayanlara bir ziyareti oldu.

Bu ziyaret esnasında CHP İl ve bazı kadın kolları başkan ve üyeleri MHP Kadın Kolları arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Her iki partinin kadın kolları arasında yaşanan bu diyalog “medyadetay.com’da” haber olarak yer aldı. Tabi anında ortalık toz duman oldu…

Öncelikle bu konuşma nerede yapıldı, kimler neler konuştu ve hangi konularda mutabık kaldı ona bir bakmak gerekir.

Birincisi konuşmanın yapıldığı yer MHP İl Başkanlığı. Ziyaretçiler de CHP İl Kadın Kolları başkan ve üyeleri.

Konu da “Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi ve Dayanışma Haftası” nedeniyle her iki partinin kadın kolları arasında görüş alışverişinde bulunmak.

Yani, kadınların kendi aralarında “gün” yaptıkları türden veya “çay partisi” düzenledikleri bir toplantı değil.

Kaldı ki bir araya gelinen yer de partili bayanlardan birinin evi değil. Orası MHP Sakarya İl Başkanlığı Makamıdır.

Dolayısıyla orada yapılan “Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi ve Dayanışma Haftası”  ile ilgili bir toplantıya “kadın kadına muhabbet” diyemezsiniz.

Bu nedenle MHP İl Başkanlığı Binası’nda yaptığınız her konuşma orada bulunanları bağlar…

Gelelim “Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi ve Dayanışma Haftası” nedeniyle CHP’li bayanların MHP’li bayanlara ziyareti sırasında konuşulanlara.

Bununla ilgili orada bulunan bir bayan üyeden tarafımıza bir “belge, doküman, kayıt, vs” ulaştı.

Aldık baktık, inceledik, dinledik ve sonuçta bu konuşmaların haber yapılmasına karar verdik.

Bunu yaparken de her iki partinin kadın kolları başkanlarından açıklama aldık. Elbette bununla ilgili belgeler de elimizde duruyor.

Bu görüşme esnasında ilgili bayanlarla toplantıdaki konuşmanın içeriyle ilgili tek, tek görüştük. Kimse de “hayır o toplantıda böyle bir konuşma olmadı” demedi.

Üstelik iki taraf da bu konuda mutabık kaldıkları yönünde açıklamada bulundu. Biz de kendilerine bunu “haber” yapacağımızı söyledik. Onlar da “mahsuru yok” dedi…

Anlaşılan haber “medyadetay.com’da” yayınlanınca ilgili bayanlar çok tepki almış olacaklar ki, durumu kurtarmanın yolunu aramaya başladılar.

Biz iyi niyet göstererek bazı açıklamalara yer verdik. Şayet biz elimizdeki o “belge, doküman, kayıt, vs” yayınlasaydık kızılca kıyamet kopardı.

Sonuç olarak belgeler o toplantıda “Sakarya’da genelev açılması” konusunun konuşulduğunu ve her iki partinin bayanlarının da bu konuda mutabık kaldığını söylüyor.

Dolayısıyla kimse “kadın kadına muhabbet” mazeretinin arkasına sığınmasın. Zira “özrünüz kabahatinizden büyük” haberiniz olsun…