Özkoç, yazılı açıklamasında şu değerlendirmeyi yaptı, “Erenler, Karasu ve Arifiye ilçe belediye meclis üyelerimiz, belediye tabelalarımızda Türkiye Cumhuriyeti ibaresi bulunmadığı, daha doğrusu iktidar tarafından bir dönem kaldırıldığı için, geri konulması yönünde Mayıs ayında girişimde bulundu. CHP belediye meclis üyelerimizin ilçe belediye meclislerinde gündeme getirdiği önergeler, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. O zaman ‘bize zaman verin, yapacağız’ demişlerdi, aradan 6 ay geçti. Hiçbir gelişme olmadı.

Geçen hafta Sapanca ve Ferizli belediye meclis üyelerimiz de aynı şekilde kendi ilçelerinin belediye binalarına ‘Türkiye Cumhuriyeti ibaresi’ konulması için önerge verdi. Bırakın gereğinin yapılmasını, önergeler işleme bile alınmadı.

Nedir buradaki rahatsızlık anlamıyorum. Cumhuriyet bizim en büyük kazanımımız, canımızla, kanımızla elde ettiğimiz özgürlüğümüzdür. Türkiye Cumhuriyeti, onurumuzdur. Hele içinden geçtiğimiz bu günlerde, birlik ve beraberliğimize, dayanışmaya, ortak değerimize sahip çıkmaya çok ihtiyacımız var.

Siyasi hesapları bir kenara bırakıp, doğrunun gereğini yapmamız lazım. ‘Rahatsızlık duyulmadığı söyleniyor. Ne güzel, rahatsızlık duymuyorsanız, TC önergesiniz siz verin, biz destekleriz!”