Vekil Özkoç’un konuşmacı olarak katıldığı toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Oğuz Can Curhoğlu, CHP Sapanca İlçe Örgütü Başkanı Selim Topçu ve yönetimi, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve partililer katıldı. Vekil Özkoç partililere seslendiği konuşmasında “Umuda Yolculukta Bir Işık da Sen Yak” projesinin detaylarını anlattı.

“Üye yap,  cep telefonunun ışığını yak”

Partiye yeni üyeler kazandırma sistemi üzerine hayata geçirilen “Umuda Yolculukta Bir Işık da Sen Yak”  Projesinde her partilinin ev ev, kahvehane veya işyerlerini dolaşarak üye yapmak yerine çevresinden sadece 5 üye yapmasını, üyelik işlemi gerçekleştiğinde cep telefonunun ışığını yakması isteniyor. Saadet Zincirini andıran üyelik sisteminde kısa sürede rakamların binlere ulaşması hedefleniyor.

“Başarırsak CHP’nin Türkiye Projesi olacak”

Milletvekili Özkoç, yaptığı açıklamada bu projenin hedefine ulaşması halinde CHP’nin “Türkiye Projesi” olarak diğer il ve ilçelerde model olarak uygulanacağını belirtti. Vekil Özkoç, bu sistemle partiye yeni kazandırılmış 500 üye ile AFA Kültür Merkezi’nde bir toplantı yaptıklarını, bu rakamın 2 bin 500 kişiye ulaştığı takdirde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı büyük bir toplantı düzenleyeceklerini kaydederek, 28 Ocak’ta Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nu Sakarya’ya davet edeceklerini ifade etti.

engin_ozkoc_sapanca2.jpg

“1999 yılında ön seçim yapıldı. CHP Meclis dışı kaldı”

Genel seçimlerde milletvekili adayları için ön seçim isteğini değerlendiren Özkoç, kendisinin önseçime karşı olmadığını ancak siyaset gereği yapılan rekabet şartlarının partiye olumsuz etki edeceğini belirtti. Özkoç, vekilliğinden örnek vererek, partiye çok yararı dokunacak bir siyasetçiyi kendisine en yakın rakip gördüğü için aleyhinde çalışmak zorunda kalacağını söyledi. Özkoç, 1999 seçimlerinde Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde ön seçimle Milletvekili belirlendiğini, o tarihte CHP’nin Meclis dışı kaldığını hatırlattı.

“Cemaat ile işbirliği yapmadık”

Ak Parti politikalarını sert bir dille eleştiren Özkoç, Ak Parti’nin Dış Siyaset Politikası, Ekonomi Politikası, Tarım Politikası, Güneydoğu Politikası gibi ülkeyi yakınen ilgilendiren politikalarında netlik olmadığını ve vatandaşla paylaşılmadığını savundu.

engin_ozkoc_sapanca3.jpg

Son zamanlarda medyada CHP ile Fethullah Gülen ve cemaati arasında bir yakınlaşma olduğu, cemaatin CHP’nin propagandasını yaptığı  iddialarına da cevap veren Vekil Özkoç; “Ak Parti dün cemaat ile birlikteydi, CHP Türkiye’nin menfaatlerini gözetiyordu. Bugün Ak Parti ile cemaat ayrıldı, biz yine aynı yerde duruyoruz. Bir gün gelecek, Ak Parti’nin yandaş basını da bizim söylediklerimizi yazmak zorunda kalacak” dedi.

“Birbirimizi değil, iktidarı eleştirelim”

Cumhuriyet Halk Partisi içinde partililerin sergilediği tutum ve davranışlara da bir öz eleştiri getiren Özkoç, CHP’li siyasetçilerin kendi aralarında birbirlerini çok eleştirdiğini kaydederek,

“Birbirimizi eleştirdiğimiz kadar iktidarı eleştirsek, Ak Parti silinir giderdi” dedi.

“Sapanca’dan rekor üye bekliyorum”

Son olarak, 2015 Genel seçimlerinde “Umuda Yolculukta Bir Işık da Sen Yak” Projesine Sapanca’dan büyük destek beklediğinin altını çizen Özkoç,  üye sayındaki artışın sandıklara oy olarak yansıdığında CHP’nin Sakarya’da ki Milletvekili sayısını da artıracağını, Türkiye’de iktidara en hazır partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu belirtti.