Özkoç yaptığı açıklamada, 31 Mart seçim sonuçlarının, şimdiden şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diledi. Özkoç, “Bu seçimlerde, 5 yıl için şehrimizi, ilçemizi, mahallemizi yönetecek yerel yöneticileri belirliyoruz. Elimizi vicdanımıza koymalı, kendimiz ve evlatlarımız için, kentlerimizi adaletle, hakkaniyetle yönetecek kişileri seçmeliyiz. Şehrimiz Sakarya, bugün Türkiye’nin en borçlu 3. Belediyesi. Sadece bizim değil, evlatlarımızın sırtına yüklenmiş 805 milyon liralık borcumuz var. 805 milyon liranın ne anlama geldiğini, Tank Palet Fabrikamızın, 50 milyon dolarlık yatırım için özelleştirildiği bir ortamda, yurttaşlarımızın tekrar tekrar düşünmesini isterim.

“Daha iyisini hak ediyoruz”

Fabrikalarımızın satıldığı, sadece son 5 yılda 175 bin dönüm, yani 20 bin futbol sahası büyüklüğünde bereketli tarım arazimizde üretimin yapılmadığı, binlerce esnafın kepenk kapattığı, yatırımcının borç yükü altında kaldığı, en hayati derdimiz deprem konusunda elle tutulur tek adımın atılmadığı bir tablo var karşımızda.

Biz, daha iyisini hak ediyoruz. Üreten, birlikte üretip birlikte zenginleşen bir kent yönetimini beraber yaratabiliriz. Çiftçilerin, esnafın, yatırımcının her türlü kolaylıkla önünün açıldığı, şehrimizin turizm potansiyelinin öne çıkarıldığı, istihdam bürolarıyla gençlerimizi işle buluşturan, her mahallesinde kreş bulunan bir Sakarya mümkün. Kentsel dönüşümü rant için değil, yurttaşlarımızın can güvenliği hedefiyle gerçekleştiren, yarına hazır bir Sakarya mümkün. Hep birlikte mutlu olduğumuz, rahat bir nefes alabildiğimiz başka bir hayat mümkün. Bunu başarabiliriz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Eskişehir’de, İzmir’de, Aydın’da, bir çok şehir ve ilçede başardık. Sakarya’da da yapabiliriz. Fırsat verin, şehrimizi elbirliğiyle kalkındıralım, güzelleştirelim, refah ve mutluluk getirelim.

Yarın, her birimiz mutlaka sandığa gitmeliyiz. Elimizi vicdanımıza koymalı ve şehrimizi en adil, en demokrat, en iyi yöneteceğine inandığınız yöneticiler için oyumuzu kullanmalıyız. Sonucun şimdiden hayırlı olmasını dilerim” dedi.