Özkoç ve diğer milletvekili adayları Mehmet Selçuk, Elif Yar, Refik Karakaş, Mehmet Bağdat, Aytül Uşaklıgil, Gözde Nur Yıldız, CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır, Parti Meclisi üyesi Ayça Taşkent, ilçe başkanları ve parti yöneticileriyle birlikte Sakarya’nın ilçelerindeki bayramlaşma programlarına katıldı.

“5 Yılda, 20 bin futbol sahalık alanda üretimden vazgeçildi”

CHP İl Örgütünün Geyve’de düzenlediği bayramlaşmada konuşan Özkoç, Geyve, Pamukova, Hendek, Söğütlü, Kaynarca, Ferizli gibi bölgeler başta olmak üzere Sakarya’nın, yalnız Türkiye değil, dünyanın en bereketli tarım alanları arasında yer aldığını söyledi.

Tarımın Sakarya ekonomisinde önemli yer tuttuğuna dikkati çeken Özkoç, “Ancak tarımda artan maliyetler nedeniyle, çiftçimiz büyük bir hızla üretimden uzaklaşıyor. 5 yılda, 175 bin dönümde, yani 20 bin futbol sahası büyüklüğündeki tarım alanında çiftçi ekim yapmadı. Neden? Çünkü kazanamıyor. Dünyanın en pahalı mazotuyla üretim yapmaya çalışıyor ve artan enflasyon altında eziliyor.

Yalnız çiftçi değil, bizler de, ülkemiz de bu çarkta eziliyoruz. Tarımıyla övünen, kendi kendine yetebilen Türkiye’den, saman ithal eden Türkiye’ye döndük. Fasulye, şeker, buğday ithal eder hale geldik. N’oldu bizim Sakarya’mızın buğdayına, patatesine, şeker pancarına… Tarımı, topraklarımızda yeniden ayağa kaldıracağız, çiftçimizi üretime döndüreceğiz.

Öncelikle çiftçiye mazotu 3 liradan vereceğiz. Mazotla birlikte tohum, gübre ve tarım ilacı gibi tüm üretim kalemlerinde yüksek vergiyi düşürecek, çiftçi için üretim maliyetini aşağıya çekeceğiz.

Çiftçilerimizin SGK primlerini, devlet karşılayacak. Tarımsal destekleri artıracağız. Destekleri belirlerken de çiftçinin üretim maliyetlerini hesaplayacak ve üzerine karını ekleyeceğiz. Tarımsal planlamayla, destek ödemelerini bir yıl önceden açıklayacağız. Ödemeler, en az enflasyon oranında artış görecek.

“Borç yükünden kurtaracağız”

Zor şartlar altında üretimini sürdürmeye çalışan çiftçimiz, borç sarmalına girmiş durumda. Bugün, Sakarya’daki çiftçilerimizin bankalara, 1 milyar liradan fazla kredi borcu bulunuyor. Çiftçimizi tekrar üretime döndürmek için nefes aldırmamız, sırtındaki borç yükünü hafifletmemiz lazım.

Millet iktidarında, tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Ana para için de yeniden yapılandırma sağlayacağız.

“Köylerimiz, yeniden köy olacak”

Sakarya'da 428 köy bir gecede, tek bir düzenlemeyle mahalleye çevrildi. Köylümüz, her gün maddi, manevi zorluklar yaşıyor. Söz veriyoruz; köylerimiz yeniden köy olacak. Yoluyla, okuluyla, sağlık ocağıyla, yaşlılarımıza, çocuklarımıza yönelik hizmetleriyle köylerimizi yeniden bayındır kılacağız” diye konuştu.

CHP’liler Geyve’deki bayramlaşmanın ardından Pamukova, Arifiye ve Sapanca’da da bayramlaşma programlarına katıldı.