“2011 yılında söyledik”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) il eski başkanı ve 2014 yerel seçimlerinde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Orhan Ünver, Adapazarı Treni ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 2012 yılında Adapazarı Garından kalkan Adapazarı-Haydarpaşa treni hakkında 22 Temmuz 2011 yılında yaptığı açıklamayı hatırlatan Orhan Ünver, “O dönem Adapazarı-Haydarpaşa seferi yapan trenin kaldırılacağını söyledik. Neden sadece Adapazarı hattı kapatılıyor dediğimizde kamuoyunda inanılmaz iddia olarak yorumlandı. İktidar tarafından verilen tepkilerde bu durumun geçici olduğu söylenmişti” diye hatırlatmada bulundu.

“Avantajlar kaçıyor”

Arifiye-Pendik olarak seferlere başlayan Ada Ekspresinin şehir merkezine girmesi gerektiğini anlatan Ünver, “Adapazarı treni şehrin ticaret-ulaşım-turizmi açısından son derece önemlidir. İstasyonlar bir şehrin kültürüdür. 116 yıllık Adapazarı Ekspresinin avantajlarını şehrin ve bu şehrin insanlarına sunmak gerekirken, trafik bahanesiyle tren seferlerinin iptali geçerli bir bahane değildir. Şehrin trafiği demiryoluna göre düzenlenebilir. Adapazarı ekspresi şehir merkezine girmelidir” şeklinde konuştu.

“Ulaşım düzenlenebilir”

Adapazarı-Arifiye arasında tren seferi yapan ADARAY’ı hatırlatan Ünver, “ADARAY seferlere başladığından günden bu yana düzgün çalışmıyor. Ancak açıklanana göre ADARAY 06.40’dan 22.15’e kadar 42 sefer yapıyor. ADA EKSPRESİ adıyla Arifiye-Pendik arasında çalışan tren ise 4 gidiş 4 geliş olmak üzere 8 sefer yapıyor. Ada Ekspresinin vagon sayısı tabi ki daha fazla ancak, bu durumda sefer sayısına bakıldığında ADARAY’da trafikte sorun yaratmış olmuyor mu?” diye sordu.

“Trenimizi geri verin

Adapazarı Ekspresi nedeniyle şehrin birçok avantajı kaçırdığına dikkat çeken Orhan Ünver, “ Adapazarı ekspresi şehir merkezine mutlaka girmelidir. Bu manada bir an evvel karar alınmalı, şehri yönetenler bu hatadan bir an evvel dönmelidir” ifadelerini kullandı.