SATSO’ya ziyaret

Cumhur İttifakı AK Parti Adapazarı Belediye Başkan Adayı Mutlu Işıksu, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, İlçe Başkanı Metin Kurtuluş, belediye meclis üyesi adayları ile birlikte Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Meclis Başkanı Talip Kuriş ve 18. Meslek Komitesi üyeleri mimarlar ve mühendislerle bir araya gelen Başkan Adayı Işıksu, istişarenin ve birlikte yönetimin önemini vurguladı.

“Birlikte yönetim ilkesinden taviz vermeyeceğiz”

Şehrin iş dünyasının çatı kuruluşu olan SATSO ile işbirliği içinde Adapazarı’na hizmet etmek istediklerini belirten Işıksu, “Adapazarı'mıza bir hizmeti kazandırırken katılımcı yönetim yaklaşımı ile uzman görüşü alarak ilerlemeyi hedefliyoruz. Şehir planlarının uzun vadeli ve hakkaniyete uygun şekilde hazırlanması için gerekli çalışmaları hızla gerçekleştirmek istiyoruz. Sakarya’nın merkez ilçesi olmanın sorumluluğuyla çalışarak yaşanabilecek sorunların hızla çözümü noktasında işbirliği ortamının daha da iyileştirilmesine katkıda bulunacak ve birlikte yönetim ilkesinden taviz vermeyeceğiz” diye konuştu.  

“Kentsel dönüşüm çalışmalarımız olacak”

Kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yapan Başkan Adayı Işıksu, “Adapazarı’mızın kadim kültür geçmişi, bölgelerimizin özellikleri ve vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda, gönüllülük esasına dayalı ve gelecek odaklı, ada bazlı akıllı kentsel dönüşüm uygulamaları başlatacak, talep beklentisi oluşturacak kalitede modern ve örnek proje üretecek; deprem riski ile çarpık yapılaşmadan kurtaracak şekilde şehrin yeniden inşa ve ihyasına yönelik tüm çalışmalara destek olacağız.” ifadelerini kullandı.

“Katılımcı yerel yönetim anlayışı istiyoruz”

Mutlu Işıksu’nun ziyaretlerinden memnuniyet duyduklarını belirten SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, “Adapazarı ticaret şehri, bizim için çok kıymetli. Bu farkındalığı, güçlü bir birliktelikle sinerjiye çevirmenin gayretindeyiz. Biz her zaman kurumlarımızla iç içeyiz. Birçok avantajı içerisinde barındıran bir şehri doğru yönetmek adına görevlerimizi ifa ederken meslek örgütleri sözüyle şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren bir çalışma yaptık. SATSO olarak yapılan bu çalışmanın sonuçlarını bir rapor haline getirdik. Biz, katılımcı bir yerel yönetim anlayışı istiyoruz. İnanıyoruz ki, birlikte ve katılımcı yönetim anlayışı çerçevesinde tüm bu sorunlar çözüme kavuşacaktır” dedi.

“Kentsel dönüşüm yaklaşımı çok umut verici”

SATSO 18. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Burcu Başar Akgün, mühendisler ve mimarlar buluşmasının meslek grupları adına sevindirici bir gelişme olduğunu dile getirerek Başkan Adayı Mutlu Işıksu’ya teşekkür etti. Akgün, “İnşaat, makine, elektrik, jeoloji, harita ve çevre mühendisleri, mimar ve şehir plancıları arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Çalıştay yaptık, problem ve çözüm önerilerimizi tespit ettik ve sunma fırsatımız oldu. Özellikle kentsel dönüşüm ile ilgili Sn. Mutlu Işıksu’nun yaklaşımı çok umut verici. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Toplantının devamında SATSO 18. Meslek Komitesi Başkanı İlker Ergül, hazırladıkları çalıştay raporlarını ve çözüm önerilerini sundu.