Serdivan Trafik Park’taki programa AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Şaban Dişli, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik de katıldı.

Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşecek muhtarlar buluşmasına katılmak için Ankara’ya giden Arabacıalanı Muhtarı aynı zamanda Serdivan Muhtarlar Derneği Başkanı Adem Bayraktar ile Selahiye Muhtarı Yaşar Turhan’ın yerine azalarının katıldığı programda Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar misafirlerle tek tek tokalaşarak program öncesi sohbet etti.

19 Ekim tarihinin muhtarlara ithaf edildiğini belirten AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, “Sayın Başbakanımızın talimatıyla 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak kutlanması için İçişleri Bakanlığımız gerekli çalışmalara başlamış ve bugün muhtarlarımıza ithaf edilmiştir. Bu vesileyle tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum” diye konuştu.

1829 yılında kurulan Muhtarlık Teşkilatı’nın önemine değinen Başkan Alemdar, muhtarlıkların lokomotif görevi gördüğünü, hizmet noktasında muhtarlarla her zaman dirsek teması içerisinde olduklarını ve uyum içerisinde çalıştıklarını ifade ederek, “Rabbim hemşehrilerimize aynı samimiyetle ve özveriyle daha güzel  günlerde daha güzel hizmetleri birlikte götürmeyi nasip etsin” dedi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Şaban Dişli ise muhtarların kanaat önderleri olduğunu dile getirdiği konuşmasında; “Muhtarlarımız bulundukları mahallenin kanaat önderleridir. Hemen hemen her haber, her bilgi akışı muhtarlardan geçer.  Bu sebeple tüm muhtarlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Yeni bir kurtuluş savaşı”

Ülkenin yeni bir kurtuluş savaşı verdiğini belirten Şaban Dişli;  “Türkiye ne zaman nefes alsa, ne zaman harekete geçse, ne zaman ekonomik bir kalkınmaya başlasa, ne zaman bölgede söz sahibi olsa hemen ince ayarlar yapılıyor. Aynı örgütler ya da aynı dış güçler Türkiye’nin ne boğulmasına müsaade ederler; ne de yüzmesine. Bizi istedikleri gibi kontrol etmeye çalışırlar. Ama Allah’a çok şükür Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Türkiye  Cumhuriyeti ordusu  bu işin üstesinden gelmiştir. Çok büyük gayret içerisindeyiz. Allah birlikteliğimizi bozmasın. Sadece  Serdivan’da değil Türkiye’de de birlikteliğimiz bozulmasın” diye konuştu.

“Ekonomik kalkınma ancak siyasi istikrarla olur”

Konuşmasında ekonomik istikrarın siyasi istikrarlara doğrudan bağlantılı olduğunu dile getiren Dişli; “Ekonomimiz belli bir fren aşamasına geldi.  Son 2 yıldır % 1,5 la 3 arasında ancak büyüyoruz. Biz %5 in altında büyürsek Avrupa ekonomilerini, Avrupa Birliği’ni, batıyı yakalamamız mümkün değil. Ekonominin yeninden harekete geçmesi için siyasi istikrar şart. Bu işin birinci basamağı siyasi istikrar, ekonomik istikrardır. Para korkak bir enstrümandır.  Eğer siyasi istikrar olamazsa, yani yatırımcı, iş adamı, hatta tüketici önünü görmezse o yatırımını engeller, erteler. Tüketici tüketimini erteler. Bunun için bizim siyasi istikrarı tekrar yakalamamız lazım” dedi.

“İşte o zaman masanın başında oluruz”

Hiçbir partiyle çekişme içerisinde olmadıklarını dile getiren milletvekili adayı Dişli; “Bizim o partiyle bu partiyle işimiz yok.  Gerçekten ülke olarak büyük bir mücadelenin içerisindeyiz. Bu iki yönlü bir mücadele. Bir tanesi terörle mücadele, diğeri ekonomiyle mücadele. Çünkü ekonomiyle mücadelede, aynen ekonomi teröristleri diyeceğim; aynı mücadeleyi yapıyorlar. Enerjimizi birbirimize karşı tüketelim istiyorlar. Biz enerjimize konsantre olursak, ekonomide de, dış politikada da, dünyadaki gelişmelerde de her zaman masanın başında oluruz” diye konuştu.