Kim ne derse desin, seçimlere henüz daha çok zaman var. Dolayısıyla muhalefet milletvekilleri henüz sahaya tam anlamıyla inemedi.

Kendilerini aramızda sıkça görmek için büyük bir ihtimalle bir altı ay kadar daha bekleyeceğiz.

Dolayısıyla şimdilerde muhalefete mensup milletvekillerini genelde hafta sonunda ilimizde görmek mümkün oluyor.

Gerçi geldiklerinde de daha ziyade siyaset üretmek veya muhalefet yapmak yerine medyaya “albümlük fotoğraflar” vermeyi tercih ediyorlar.

Haliyle icraya muhalefet etmek veya eleştirmek de medyaya düşüyor. Yani muhalefetin görevini medya yapmaya çalışıyor…

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Parti Sakarya Milletvekili Engin Özkoç Sakarya’daydı.

Gündemde siyaset yapacağı veya muhalefet edeceği o kadar çok konu varken Engin Özkoç “albümlük fotoğraf” çektirip şehirden ayrıldı.

Neydi o “albümlük” fotoğraf” derseniz hemen hatırlatayım. Basına da yansıdığı üzere Engin Özkoç, koca bıçağı eline almış “döner kesmeye” çalışıyor.

Tabi fırsat bu fırsat “fotoğraf albümü” için “poz vermeyi” ihmal etmiyor. Neticede Engin Özkoç’un bu “fotoğrafı” anında medyada yer alıyor…

Peki, bu “albüm fotoğrafının” altında haber adına ne yer alıyor? Ona da kısaca değineyim. Haber kısa ve öz şöyle;

Uzun Çarşı esnafını ziyaret eden Engin Özkoç, esnafın feryadını duyduklarını ve sıkıntılarını yakından takip ettiklerini söylemiş.

Sonra da çok büyük bir laf ederek “CHP iktidarında esnafımızın yüzü yeniden gülecek” demiş.

CHP olarak da esnafı her zaman ziyaret edip iç içe olmaya devam edeceklerini ifade etmeyi de ihmal etmemiş…

Elbette esnafı dolaşmak, onların sıkıntılarını dinlemek önemli ama bu tür siyaset anlayışı artık “milattan önceki” dönemlerde kaldı.

Zira geçen hafta Sakarya’da neler olup bittiğine şöyle bir baktığımda muhalefet partilerinin gündeme getirebileceği birkaç konu olduğunu söyleyebilirim…

Şimdi burada geçen hafta medyanın gündeme getirdiği konuların neler olduğuna değinmek istemiyorum. Neden derseniz;

Anladığım kadarıyla bizim muhalefet liderleri kendi şehirlerindeki gündemden bile bihaberler. Yani Sakarya’daki gündemi bile takip etmiyorlar.

Ya da takip ediyorlar da, nasıl olsa onların görevlerini Sakarya’daki medyanın yapması işlerine geliyor.

Şahsen ben her ikisini de düşünüyorum. Yani Sakarya gündemini takip etmedikleri gibi medyanın kendi “muhalefet” görevlerini yüklenmesi hoşlarına gidiyor.

Kimse boşuna AK Parti belediye başkanlarına kızmasın. Sakarya’da “muhalefetin siyaset anlayışı” bu olduğu müddetçe sadece “albümdeki fotoğraflar” değişir…