Aksoy, “Miting meydanlarında süslü kelimelerle milleti kandırmaya çalışıyorlar. Ne diyorlar? Yeni Türkiye’yi kuracaklarmış. Yeni Türkiye öyle meydanlarda slogan atarak kurulmaz. Yeni Türkiye’yi Anadolu’yu fabrikalarla donatanlar kurabilir. Yetim hakkına sahip çıkanlar kurabilir. Dürüst, şeffaf, şaibesiz kadrolar kurabilir. Bunlar mirasyedi. Bizim kurduğumuz fabrikaları, milli tesisleri haraç mezat sattılar, yok ettiler. İşçilerimizi sokağa bıraktılar” dedi.

Aksoy iktidarın bundan önceki seçimlerde verdiği taahhütleri yerine getirmediğini belirterek, “Biz, size yapamayacağımız bir şey söylemiyoruz. Ne yapacaksak onları söylüyoruz” diye konuştu.

“Mutlaka Milli Görüş imzası vardır”

Aksoy , “Nerede bacası tüten bir fabrika görürseniz, nerede bu millete hizmet için çakılmış bir çivi görürseniz, kim yaptı diye sorun. Altında mutlaka Milli Görüş’ün imzası, emeği vardır. Bizden sonra istihdam adına, fabrika adına, işsiz gence iş bulma adına çakılmış tek bir çivi, dikilmiş tek bir duvar göremezsiniz. Tam tersine… Bunlar mirasyedi. Bizim kurduğumuz fabrikaları, milli tesisleri haraç mezat  sattılar, yok ettiler. İşçilerimizi sokağa bıraktılar” ifadelerini kullandı.

“Fabrika kurmana başkanlık sistemi mi engel oldu?”

Konuşmasında başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen İsmet Aksoy, “Sanki Türkiye’nin tek sorunu başkanlık sistemi. Başkanlık sistemine geçince her şey düzelecek. O zaman adama sormazlar mı? Siz 13 yıldır iktidardasınız; Asgari ücreti 2 katına çıkarmak istediniz de Parlamenter Sistem mi engel oldu! Hayat pahalılığına mani olmak istediniz de parlamenter sistem mi mani oldu. Siz kredi kartı borçlularına sahip çıktınızda parlamenter sistem mi mani oldu. Memura, İşçiye, emekliye yüzde 50 artış yapmak istediniz de Parlamenter Sistem mi engel oldu!

Şekerin, pancarın taban fiyatını yükseltmek istediniz de Parlamenter sistem mi engel oldu! Sakaryalı işsiz gençlerimize çalışacak fabrika kurmak istediniz de Parlamenter sistem mi engel oldu! Esnafı korumak istediniz, AVM yasasını çıkarmak istediniz de parlamenter sistemi mani oldu? Bir lokma helal ekmek için madenlerde can veren yiğitlere yaşam odası yapmak istediniz de Parlamenter sistem mi engel oldu!” diye sordu.

“Sözlerini yerine getirmediler”

İsmet Aksoy 13 yıldır ülkeyi yöneten AKP’nin seçim beyannamesinde ortaya koyduğu hiçbir vaadi yerine getirmediğini söyledi. Aksoy şunları kaydetti:  “Bir de demişler ki 10 tane marka oluşturacağız dünya çapında. Biz de zannettik ki, 10 marka denilince; üreten, teknolojik, gerçekten dünya ekonomisine, Türkiye ekonomisine katma değer sağlayacak markalar sandık. Bunlar fabrika yapmayı bilmiyorlar hatta üzülerek görüyoruz ki fabrika yapmayı istemiyorlar diye konuştu. Bu seçim milli ittifakın zaferiyle sonuçlanacak ve Türkiye yeniden şahlanacaktır.”