Adayların bugünkü adresi Sanayi esnafı oldu. İsmet Aksoy, Eyüp Yıldırım ve Suat Hayri Çillioğlu’nun katıldığı ziyaretlerde sanayi esnafı dinlendi ve Milli İttifak’a destek istendi.

Ziyaretleri ile ilgili açıklamada bulunan Milletvekili adaylarından Eyüp Yıldırım çalışmalarının gayet verimli geçtiğini ve halk nezdinde olumlu karşılık bulduklarını beyan etti. Saadet Partisi olarak sanayi esnafının sorunlarını bildiklerini belirten Yıldırım, çözüme yönelik projelerinin hazır olduğunu dile getirdi.

Türkiye’de sanayicinin ve sanayinin önemine vurgu yapan Yıldırım; “Hammaddelerin veya yarı işlenmiş maddelerin kullanıma hazır hale getirilmesine sanayi denir. Sanayi ülkelerin gelişmesinde önemli bir aşamadır. Çünkü gelişmiş ülkeler zenginliklerinin önemli bir kısmını sanayileşme ile sağlamışlardır. Ülkemizin nüfusu çok şükür giderek artmaktadır. Milletimizin nüfusunun artması, milletimizin güçlenmesi demektir. Lakin artmak tek başına yeterli değildir. Diğer taraftan artan nüfusa iş sahaları bulmak önemli bir meseledir” diye konuştu.

milli_ittifak2.jpg

Bütün sektörler birbiriyle bağlantılıdır diyen Yıldırım; “Örneğin, yaptığınız yollar, ürettiğimiz ürünler varsa onu taşıyacak ulaşım sektörü anlam kazanır. Üstelik siz bu yolları da aldığınız borçla yaparsanız zamanı geldiğinde kapınıza dayanırlar. Yolda gider, üründe. Batı ülkelerinde bir işçinin bir saat çalışmasıyla meydana getirdiği netice, ağır şartlarda karda kışta yorucu bir şekilde çalışan işçinin emeğiyle değiştirilmektedir. Sanayileşmek demek, insanımızın mesai saatini kıymetlendirmek demektir. Bugün dışarıya hammaddeyi 1 tl ye satıp onu işlenmiş olarak en az 20-30 katına geri alıyoruz. Bu sanayileşme değil ülkenin kaynaklarını yok pahasına satmaktır” dedi.

milli_ittifak3.jpg

Eyüp Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz şimdi İslam alemi ve ezilen dünya olarak hakkımızı korumak istiyoruz. Peki nasıl olacak? Batının teknolojisine eşdeğer üretim değil, onun savunma sanayisini durduracak teknolojiyi üretmek gerekir. Böylece onların ürettiği gemi de, uçak da sizin olur. Bu yüzden dışa bağımlı ve yetersiz bir sanayileşmeyi asla kabul etmiyoruz. Onların füzesi varsa bizimde onların attığını geri çevirecek teknolojiye sahip olmamız lazım. Bunu yapabilir miyim? Tabi ki evet. Bu asil millet bu yetenek ve kuvvete sahiptir. Bu sadece inanma ve vitesi buna göre değiştirme meselesidir. Maddi kalkınmaya manevi kalkınmayı kattığımızda bizi durduracak kimse yoktur.”

milli_ittifak4.jpg