Programlar

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, seçim çalışmalarını Ferizli ilçesinde sürdürdü. İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, İlçe Başkanı Fatih Akgün ve Ferizli Belediye Başkan adayı Serhat Çiçek ile birlikte önce ilçe merkezinde esnafı ziyaret eden Milletvekili Dikbayır, ardından Değirmencik Mahallesi’nde düzenlenen programa katıldı.

“Kuru gürültü”

Milletvekili Ümit Dikbayır, Türkiye’nin son günlerde ibret alacağı gelişmelere şahit olduğunu ifade ederek, “AKP, Türkiye’nin her yerinde eriyor. Metropol şehirler başta olmak üzere Türkiye genelinde büyük bir hüsrana uğrayacaklar. Kendilerine oy vermeyenleri zillet-illet ittifakı olarak niteleyen, teröristlerle işbirliği yapmakla suçlayanlar, şimdi de kaybedeceklerini anlayınca tehditlere başladılar. Yani iftiralar ters tepince, şimdi tehdide dönüştü. Önce Genel Başkanımızı hapse atmakla tehdit ettiler. Şimdi de kaybedecekleri belediyelerde başkanları görevden almakla tehdit ediyorlar. Türkiye, bunlara öyle bir cevap verecek ki, görevden almaya cesaret edemeyecekler. Bu söylemler kuru gürültüden ibaret. Ama diğer yandan da çok tehlikeli söylemler” dedi.

“Milli iradeye darbe olur”

Cumhurbaşkanı’nın kazanacak adayları görevden alabilecekleri imasının ‘Milli iradeye karşı darbe söylemleri’ içerdiğini de vurgulayan Milletvekili Dikbayır, “Terör hassasiyetleri hariç, bizler milli irade ile o koltuğa oturan başkanların, bulunduğu görevlerin verdiği irade yetkisi ile görevden alınmalarını asla kabul etmeyiz. Bu milli iradeye karşı yapılmış bir darbe olur. Seni o koltuğa oturtan milli irade, senin hoşuna gitmeyecek sonuçlar aldığında buna müdahale edemezsin. Milli irade, senin, benim, herkesin üzerindedir. Saygı duymak zorundasın. Saygı duymaz ve milli iradeye müdahale edersen, darbecilerden bir farkın kalmaz” şeklinde konuştu.

“Sakarya’yı kazanacağız”

Sakarya’da müthiş bir ivme yakaladıklarını da vurgulayan Milletvekili Dikbayır, “Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Dr. Cihan Kolip’i Sakaryalılar çok sevdi ve sahiplendi. Kula kulluk etmemiş, şaibeli işlere karışmamış, önceki görevlerinde kurumunu milyonlarca liralık borçlara sokup, iflasın eşiğine getirmemiş, birilerinin talimatları ile milyonlarca liralık kaynakları filancanın memleketine usulsüzce aktarmamış, adı şaibeli ihalelere karışmamış, üzerinde toz zerresi olmayan bir aday. Ekibimiz ile birlikte Sakarya’yı ayağa kaldıracak bir isme Sakaryalılar büyük teveccüh gösteriyor. Sakarya Büyükşehir ve birçok ilçede seçimi kazanacağız. Bu başka illerden bakanlar için sürpriz gibi görülebilir ama bizler için ve Sakaryalılar için sürpriz olmayacak. Çünkü Sakaryalılar 25 yıllık hizmet yoksunluğundan artık bıkmış durumda” diye konuştu.