Gerçi “çatı aday” çıkartan CHP ve MHP’nin bu seçimlerde neden bu kadar sessiz kaldıklarını anlayabiliyorum.

Teşkilatlara zorla dayatılan “çatı adayın” CHP ve MHP tabanı tarafından sindirilip hazmedilemediği ortada.

Ancak AK Parti Sakarya Teşkilatı’nın il ve ilçelerle birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu kadar sessiz kalmasına bir anlam veremiyorum…

Doğrusu bugüne kadar AK Parti Sakarya Teşkilatı’nın ilçelerle birlikte ciddi bir seçim kampanyası yürüttüğünü görmedim.

Kaç haftadır karşıma bir tane giydirilmiş minibüs çıktı. Oda yanımdan öyle bir hızlı geçti ki, peşinden kovalayan var zannedersiniz.

Hani minibüsten “dombra” sesleri gelmemiş olsa aracın hangi partiye ait olduğunu bile anlayamayacaktım…

Merak edip diğer illerde de durum aynı mı diye meslektaşlarıma sordum. Genelde bir sessizlik olduğunu onlarda ifade etti.

Ancak teşkilatların çok sık olmasa da akşamları ilçe ve mahalle toplantıları yaptıklarını, Başbakan’a destek olduklarını söylediler.

Sadece kuru açıklamalar dışında AK Parti’ye ait birden fazla aracın muntazaman şehirde dolaşıp Başbakan Erdoğan’ın “propagandasını” yaptığını belirttiler…

Doğruya doğru. Bugün yerel bir seçim olsaydı veya milletvekili seçiyor olsaydık ortalık yer yerinden oynardı.

Neredeyse her ilçede iki veya üç tane araç çarşı pazar dolaşır, ortalığı inletirdi. Medyada boy boy reklamlar yer alırdı.

Her gece köy ve mahalle toplantıları tertip edilir, “havai fişek” gösterileriyle de adeta “şov” yapılırdı…

Maalesef bu hafta sonu Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak. Dolayısıyla da AK Parti teşkilatları “kılını bile kıpırdatmadan” öyle bekliyor.

Başbakan Erdoğan “tek başına” bu kampanyayı sürüklüyor. Gitmediği büyükşehir kalmadı. Önemli şehirlerde “mitingler” düzenledi.

Öyle anlaşılıyor ki, son güne kadar da kendi kampanyasını “tek başına” götürecek. İnşallah sonuçta da Cumhurbaşkanı olacak…

Elbette Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için AK Parti Sakarya İl Başkanlığı’nın desteğine ihtiyacı yok.

Ama yinede, bazılarının Başbakan sayesinde o makamlarda bulunduklarını bilip Cumhurbaşkanlığı seçimi süresince daha bir gayretli olması gerekirdi.

Maalesef bırakın gayreti seçime 6 gün kalmasına rağmen ne AK Parti Sakarya İl Başkanlığı, ne ilçe başkanları, ne belediye başkanları, ne de vekiller ortada yok.

Yukarıda da belirttiğim üzere, şayet hafta sonu  “milletvekilliği veya belediye seçimleri olsaydı” bugün ortalık yıkılırdı. Yanılıyor muyum…?