AK Parti Adapazarı İlçe Teşkilatı, halk oylaması çalışmalarına Milletvekilleriyle ara vermeden devam ederek Cumhurbaşkanlığı Sistemini vatandaşlara anlatıyor. İlçe Teşkilatı son olarak Milletvekili Ayhan Sefer Üstün’ün katılımıyla ilçedeki kanaat önderlerini ziyaret etti. İlçe Başkanı Mustafa Ak, Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ile kanaat önderleri ziyaretinin ardından kadın kollarının düzenlediği ev toplantısına katılarak Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili mahalleleri bilgilendirdi.  


 
Yeni Anayasayı madde madde açıkladı 
Korucuk Mahallesinde İdeal Kent Sakinleriyle bir araya gelen Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, mahalle sakinlerine Cumhurbaşkanlığı Sisteminin mevcut parlamenter sistemden daha iyi olduğunu anlattı. Üstün, “Cumhurbaşkanlığı Sistemi, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasını kolaylaştıracak bir sistem. Milletvekilliği sayısının artmasıyla birlikte halkın temsiliyeti de meclis içinde artmış olacak. Cumhurbaşkanı yeni sistemde alacağı kararlardan meclise ve millete karşı sorumlu olmuş olacak. Bunun yanı sıra kamudaki bazı işlerin ağır ilerlemesine neden olan bürokratik işlemlerin hızlanması vatandaşlarımızın lehine olan bir durum. AK Parti hükümeti olarak hamdolsun bugüne vatandaşlarımıza ne söz verdiysek yerine getirdik. Bundan sonra da yeni anayasa ile birlikte daha çok hizmet edeceğiz” dedi.  


 
Korucuk ziyaretinin ardından Ozanlar Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, mahalle sakinlerine Yeni Anayasayı madde madde açıkladı. Mahallelinin yoğun ilgi gösterdiği Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Ozanlar Mahallesindeki vatandaşlardan 16 Nisan’da “Evet” sözü aldı.
İlçe Başkanı Ak ise ziyaretlerde yaptığı konuşmada, sandığa giderek oy kullanma çağrısında bulunarak, “İstiklalimiz, istikbalimiz, istikrarımız için vatandaşlık görevimizi yapalım. Sandığa giderek oyumuzu Evet olarak kullanalım” dedi.