Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Adapazarı Kadın Kolları Başkanı Fatma Varol ve Maltepe Mahallesi Başkanı Bahattin Ege, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda Maltepe Mahallesi sakinlerinden “evet” oyu istediler.


AK Parti Adapazarı İlçe Teşkilatının düzenlediği referandum çalışmaları kapsamında Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, İlçe Başkanı Mustafa Ak ve yöneticiler, Maltepe Mahallesi Spor Kompleksinde mahalle sakinleriyle buluştu. Vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Üstün, "Bu referandum rejimi değiştirmek için değil, yönetimde istikrarı sağlamak için ve çift başlılığı ortadan kaldırmak için sistem değişikliği seçimidir. Cumhuriyet rejimi ilelebet sürecek. Cumhuriyet rejimi olmasaydı Abdülrezzak köyünden çıkıp ben milletvekili olamazdım. Kim rejim değişikliğine gidiliyor diyorsa büyük yalan söylüyor. Kim parlamento ortadan kaldırılıyor diyorsa, yalan söylüyor. Tam aksine meclis daha güçlü bir hale geliyor. Millet artık kendini yönetecek kişiyi direkt seçme şansına kavuşuyor. Bu sistem Türkiye’yi çok daha iyi konuma getirecektir” dedi.

Daha sonra Sakarya Erzurumlular Derneğini ziyaret eden AK Parti heyeti, Maltepe mahallesindeki seçim çalışmalarını tamamladı. / MEDYADETAY