AK Parti Adapazarı İlçe Teşkilatı, 16 Nisan Halk oylamasıyla ilgili programlarına ara vermeden devam ediyor. İlçe Teşkilatı son olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ile birlikte STK ziyaretleri gerçekleştirerek Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili STK’lardan destek istediler.  
 
İlçe Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ile birlikte Ticaret Borsasını ziyaret ederek programa başladı. Sırasıyla Süt Üreticileri Birliği, Sebze ve Meyveciler Odası’nı ziyaret eden ilçe heyeti, oda başkanları ve üyelerine Cumhurbaşkanlığı sisteminin gerekliliğini anlattılar.
 
Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birçok soruna hızlı çözüm bulunacağını, ekonomik olarak güçlü bir Türkiye için evet  demenin çok önemli olduğunu vurguladı.

 
“Milletvekilleri olarak biz de asıl  işimiz olan kanun yapmakla uğraşacağız” diyen Dişli, “Cumhurbaşkanı sorumlu olacak ve  hesap sorulabilecek. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile vatandaşlarımıza 18 yaşında seçilme hakkı sağlanıyor. Oy kullanabilen vatandaşlarımızın seçilme hakkına sahip olması kadar doğal bir şey yoktur. Hükümet olarak ne yapıyor ne istiyorsak milletimiz ve devletimiz içindir.  550 olan milletvekili sayısı 600'e çıkıyor. Buradaki amaç milletimizin temsil edilme oranını artırmaktır. 16 Nisan’da ne kadar fazla oranda evet çıkarsa elimiz içeride de, dışarıda da o kadar güçlenecektir” dedi.