OSB ziyaretleri

MHP Milletvekili Bülbül, partisinin İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu ve ilçe yöneticileriyle birlikte ilk olarak 2. Organize Sanayi Bölge (2.OSB)Müdürlüğü'ne geçti. Bülbül ve beraberindekiler, burada Bölge Müdürü Hıdır Erkoçak tarafından karşılandı. Ziyarette 2.OSB ve çalışmaları hakkında bilgi veren Erkoçak, "Bölgemizde 200 Hektara yakın bir büyüme olacak. Bakanlık onayını bekliyoruz" dedi.

Yüzde 80 artış

Yaşanan olumsuzluklara da değinen Erkoçak, elektrikte son bir yılda yüzde 80'i bulan artış yaşandığını ve bunun sanayiciyi etkilediğini ifade etti. Erkoçak "Ayda 13 milyon lira tutarında elektrik ödüyoruz. Tedarikçimiz Sepaş ile daha önce teminat mektubu yoluyla çalışıyorduk. Bunun da ayrıca bir maliyeti oluyordu. Son artışlar nedeniyle yeni bir çalışma planladık. Buna göre; ay ortasında bir miktar ön ödeme yapılacak ve kalan miktarda ay sonu ödenecek. Bunu bu şekilde aşacağız. Pes etmek yok" diye konuştu.

Müteşebbisler

Bülbül, 2. OSB Müteşebbisler Derneği Başkanı Şeref Karakaya ve dernek üyesi sanayicilerle de görüşerek sorunlarını dinledi. MHP heyetini 2. OSB'deki fabrikasında konuk eden Karakaya, "Bir kriz yaşıyoruz ama bunun Türkiye üzerine bir oyun ve baskıdan kaynaklandığının da farkındayız. Pes etmek yok. Tedbir olarak küçülmeye gidiyoruz. Burada 77 firma içerisinde durumu iyi olan, yatırımlarına devam eden de var, durumu iyi olmayan, küçülmeye giden ve hatta el değiştirenler de var. İhracat yapanlar bu dönemde yükseldi. Bizim gibi iç piyasaya iş yapanlar zorunlu tedbirler almak durumunda kaldı" ifadelerini kullandı.

İşçi sıkıntısı var

"Şartlar ne kadar kötü olursa olsun, işçi sıkıntısı yaşayan bir bölgeyiz" diyen Karakaya, "9 bin 800 kişilik istihdam alanına sahip bir sanayi bölgesiyiz. Şuan büyüme ve yeni yatırımlarla istihdamın önü açılacak. Mevcut istihdam sayısıyla işçi bulmakta zorlanıyoruz.Sanayi büyüdüğünde ve istihdam 15 bine çıktığında, işçiyi nereden bulacağız?" dedi.

Şoför esnafıyla

MHP Milletvekili Levent Bülbül, 79 Nolu Tırcılar ve Motorlu Taşıyıcılar (HanKoop) ile 35 Nolu Hendek Tırcılar ve Motorlu Taşıyıcılar (Hentır) kooperatiflerini de ziyaret etti. Şoför esnafının sorunlarını dinleyen Bülbül şöyle konuştu:

"Seçimlerden sonra da beraber olacağımızın sözünü vermiştik. Bugün sanayicilerimiz ile de bir araya geldik. Sanayinin ayrılmaz parçası
nakliyecilerimizdir. Sanayicilerimizdeki dik duruşu ve pes etmeyişi tüm zorluklara rağmen şoför esnafımızda da görüyoruz. Avukat olabilirim, milletvekili olabilirim ama bunlarında öncesinde şoför mesleğine hiç uzak olmayan biriyim. Çünkü ailem TIR'cılık yaptı. Samimiyetle söylüyorum, sorunlara vakıfım ve şoför esnamızın da sesi olacağız Allah'ın izniyle. Ancak ülke olarak, millet olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Öncelikle yüce Allah hepimizin yardımcı olsun. Sözlerimizin arkasındayız. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafa vergisiz akaryakıt sağlanması, şoför esnafa yıpranma payı hakkı temin edilmesi, Esnaf ve sanatkarların geçmiş hizmetlerine borçlanma hakkı tanınması ve Emeklilikte Yaş Takılanların mağduriyetlerinin giderilmesi sözümüzdü ve bunların da sonuna kadar da takipçisi olacağız."

Varlıca'ya tebrik

HanKoop. Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Uzun ve kooperatif üyesi şoför esnafına, misafirperverlikleri nedeniyle teşekkür eden Milletvekili Bülbül, Hendek'te ziyaretlerinin son durağı HenTır'da görev başına gelen yeni Yönetim Kurulu Başkanı Engin Varlıca ve ekibini de tebrik ederek, başarılar diledi.