Partisinin Mart ayı İl divan toplantısında konuşan İl Başkanı Eyüp Yıldırım, TÜPRAŞ - Sapanca Gölü davasında SASKİ'nin yalnız bırakıldığını işaret ederek, İktidardan 5, muhalefetten 2 milletvekili olmasına rağmen "Göl Koruma Kanunu" için bir arpa boyu ilerletilmediğini vurguladı. Yıldırım, "TBMM'de yüzlerce kanun çıkıyor ama nedense Sapanca Gölümüzü koruyacak bir kanun maddesi hayata geçiremediler. AKP, CHP ve MHP'li arkadaşlar birbirinizle çatışacağına, bir araya gelin ve bu şehir için çözümler üretin" dedi.

Saadet Partisi Sakarya İl Başkanlığının aylık çalışmalarının değerlendirildiği Mart ayı il divan toplantısı parti il binasında partililerin yoğun ilgisi ile düzenlendi. Toplantının açılışında konuşan İl Başkanı Eyüp Yıldırım, Çanakkale Zaferinin 101. yıldönümü münasebetiyle şehitlerimizi rahmet ve minnetle andıklarını, terörü ve teröre doğrudan veya dolaylı destek olanları lanetlediklerini, insanların huzur, barış ve esenlik içerisinde yaşayabilecekleri bir Türkiye, savaş, zulüm ve açlıktan insanların ölmediği yeni bir dünyanın kurulması için 46 yıldır hem dünya hem de ahiret imtihanından geçmek için gayretle çalıştıklarını söyledi.

“Daha çok çalışalım”

Yıldırım, hükümetin yanlış uygulamalarıyla ülkeyi bugünkü hale getirdiğini dile getirerek, “Terörden, dış politikaya, ekonomiden, sosyal hayata bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu ağır şartların şüphesiz en belirgin müsebbibi 15 yıldır uyguladığı yanlış politikalarla AK Parti iktidarıdır. Yani şimdi Saadet Partisi olarak biz demedik mi demenin ne bize ne de içinde bulunduğumuz şartların iyileşmesine bir katkısı olmayacağını biliyoruz. Ama yeter artık diyoruz, kendinize geliniz, biz her defasında haklı çıkmaktan bıktık, siz her defasında yanılmaktan, çuvallamaktan, ülkeyi ve milletimizi içine düşürdüğünüz zilletten bıkmadınız. Nerede akıl, nerede izan, nerede vicdan, nerede basiret, nerede feraset, nerede ufuk insaf” diye konuştu.

Saadet Partisi İl Başkanı Eyüp Yıldırım, dünya ve Türkiye siyasetiyle alakalı konuşmasını şöyle sürdürdü; "Biz size PKK-İmralı-HDP-PYD ile yürüttüğünüz sürecin bütünüyle yanlış olduğunu, bunun sonunda ya Türkiye bölünür ya da büyük çatışmalar olur dedik. Siz ne yaptınız? PKK şehirlere, sokaklara tuzaklama yaparken Valilere, Kaymakamlara talimat verdiniz, dokunmayın dediniz. Askeri kışlasına çektiniz. PKK 3 yıl süreyle kendini yenilerken, siz de akil adamlarınızla oy avcılığı yaptınız. Peki, sonunda ne oldu? 300’den fazla canımızı şehit verdik. Türkiye’nin göbeğinde gözlerinizin önünde tarihimizin en büyük terör saldırılarına maruz kaldık. Güneydoğuda birçok il ve ilçe yaşanmaz hale geldi. Asker, Polis ve sivil insanımız hayatını kaybetti. Kaybetmeye devam ediyor. Sırf sizin basiretsizliğiniz yüzünden. Allah aşkına sahi siz nasıl bu hale geldiniz? Bu kadar akıl tutulması nasıl yaşar insan? Evet, hakkınızı teslim ediyoruz. Bunca olumsuzluğa rağmen hala milletin önüne çıkabiliyorsanız bu sizin iyi bir hokkabaz olduğunuzu gösterir. Bu can sıkıcı uyarıları yaptıktan sonra, insanımızın, ülkemizin ve dünyamızın bizim emanetimiz olduğu bilinciyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çanakkale’de binlerce genç gönüllü olarak cepheye koşmuş, vatan için, namus için, bağımsızlık için gözünü kırpmadan şehit düşmüştür. Ancak maalesef bu şehitlerin torunları, terör fitnesiyle birbirine düşman hale getirilmeye çalışılmaktadır. Böyle bir dönemde kim kendi ikbalini vatanın istikbalinden önemli görüyorsa, kim kendi çıkar ve hesabını milletin menfaatinin önünde tutuyorsa bunun ne tarih önünde ne de millet vicdanında hesabını veremez. Bu vatan ecdadımızın canları pahasına koruyup bize teslim ettikleri kutsal bir emanettir. Hepimiz bu tarihi sorumluluk ve şuurla hareket etmek zorundayız. Suni ayrışmalarla, gerginlik ve kutuplaşmalarla zaman kaybetmek yerine, yeniden büyük Türkiye'yi kuracak iradeyi ortaya koymalıyız. Çanakkale’yi geçilmez yapan o inanç ve kardeşlik ruhunda birleşmek zorundayız. Ayrıştıran değil birleştiren bir üslubu ortaya koymalıyız. Çünkü bizim en büyük güvencemiz, geçmişte olduğu gibi, yine kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimiz olacaktır.”

Saadet Partisi İl Başkanı Eyüp Yıldırım’ın başkanlığında yapılan toplantıya, İlçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, İl Yönetim kurulu üyeleri, AGD İl Başkanı Hasan Zengin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, mahalle temsilcileri ile partililer katıldı.