MHP’li Meclis üyeleri Abdullah Durak ile İsmail Yanova ortak bir basın açıklaması yaparak, İl Başkanı Levent Bülbül’ü ağır bir dille eleştirdi. 

Uzun yıllardır MHP çatısı altında hizmet verdiklerini dile getiren Serdivan Belediyesi Meclis üyeleri Abdullah Durak ile İsmail Yanova, il yönetiminin son dönemdeki tavrına anlam veremediklerini dile getirdi.

Durak ve Yanova ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Kapalı kapılar ardında”

“MHP’nin yönetimine atananların bir şeyleri düzeltmek yerine anlayamadığımız ve bütün ahlak kurallarının dışında sergiledikleri tavır ve tutumlarını ibretle izledik. Sayın Ahmet Kazıcıoğlu döneminden başlayarak bütün siyasi etik ayaklar altına alınmıştır ve hiçbir uyarımız dikkate alınmayarak MHP hızla kirletilmeye devam edilmiştir. Ancak bizler o dönem de dâhil istifayı düşünmedik, partimize olan bağımlılığımız ve milletimize olan sadakatimizi muhafaza ettik. 30 Mart 2014 yerel seçim sürecinde başta il teşkilatımız olmak üzere MHP’nin bütün başarı grafiği düşmüş ve MHP Sakarya’da layık olduğu seviyenin altında kalmıştır. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini kucaklayan şuan ki yönetim performansı ile bu süreci taşıyamayacağını ispat etmesine rağmen bu vurdumduymazlık ve bu ısrar bu durumu doğurmuştur. Basına çıkarak bize namus ve ahlak dersi vermeye kalkanlar başta kendi hayatları olmak üzere yapmış oldukları bütün çalışmaları gözden geçirmelidirler. Kapalı kapılar ardında gizli kapaklı hatta kendi yönetiminden dahi gizleyerek yaptıkları delege tespitinin parti tüzüğüne, ahlakına ne kadar uygun olup olmadığının muhasebesini yapamayanların bu süreci bu şekilde yorumlamaları doğaldır.”

“İstifamız ciddiye alınsın”

“Hukukçu bir il başkanının bu istifa sürecinde bizleri ciddiye alarak, istifanın sebeplerini sormaması ne kadar ciddi olunduğunun göstergesidir. Bizleri bu konuda yargılayanların 2009 ve 2014 yerel seçimlerini karşılaştırarak bir ders çıkarmaları gerekirken bizleri namussuzluk ile itham etmesi kendi karakterinin tecellisidir. Bizlerin kimsenin adamı olmayacağımızı ancak ve ancak milletimizin hizmetkârı olacağımızı bilmeleri gerekirken, haksızlığın, adaletsizliğin yanında durarak ahlak dersi vermeye çalışmalarının MHP’nin il başkanlığına ne kadar yakıştığını kamu vicdanına bırakıyoruz. Bizler belediye meclis üyesi olarak aldığımız bu onurlu görevi sonuna kadar götüreceğiz. Bu konudaki sorumluluk anlayışını görmelerini beklemiyoruz. Ancak unutmamalı ki haksızlılığın karşısında susan dilsiz şeytandır. Sayın Levent Bülbül’ün bu konuda MHP’nin il başkanına yakışır davranışlar içerisinde bulunmasını ve uğruna seve seve can vereceğimiz namusumuza dil uzatmamasını tavsiye ediyoruz.”

Abdullah Durak ile İsmail Yanova ayrıca hiç partiye geçmeyeceklerini, meclis üyeliği görevini bağımsız olarak yürüteceklerini dile getirdi.