Sakarya İl Başkanlığı, Olağan İlçe Kongreleri takvimini açıkladı. Buna göre 22 Ağustos Cumartesi günü saat 10.30’da Arifiye’de başlayacak kongreler, 6 Eylül Pazar günü saat 15.00’de toplanacak olan Hendek İlçe Kongresi ile tamamlanacak. 
Sakarya’da 16 ilçede kongreye gideceklerini ve hazırlıkların tamamlandığını açıklayan MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, “İlçe Kongrelerimiz memleketimize, milletimize ve partimize hayırlar getirsin. ‘İstiklal İçin Birlik, İstikbal İçin Dirlik’ parolasıyla gerçekleştireceğimiz kongrelerimizi, partimizin yarım asrı aşan sarsılmaz misyonuna, hareketimizin ağırlık ve vakarına, davamızın üzerimize yüklediği tarihî sorumluluğa yaraşır olgunlukta ve şehrimize örnek teşkil edecek şekilde gerçekleştireceğiz. Kazanan Türkiye ve Sakarya olacak” dedi. 
Akar, korona virüs salgını dolayısıyla da gerekli tedbirlerin alınacağını, bu hususta; Genel Merkezimiz tarafından yayınlanmış olan genelgelerde verilen talimatlar da dikkate alınarak kongrelerde temizlik, maske ve sosyal mesafe kuralına uyulacağını, bulaşı riski sebebiyle sadece delegelerimizin ve resmi görevlilerin katılımı sağlanarak salgın döneminin zaruri şartlarına uygun bir kongre dönemi geçireceklerini bildirdi.