Sakarya MHP İl ve İlçe Teşkilatları tarafından yerel seçimler, Sakarya’nın kimliği ve vizyonu konuları ile ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda Sakarya MHP İl Başkanı Mehmet Erdoğan; “İlçe Başkanları ile önümüzde ki dönemle ilgili geçen hafta Prof. Dr. Turan Yozgan’ı hak’a uğurladık. Türk milletini vermiş olduğu destekle çok önemli bir Türk’tü. Millete ve Türk Dünyası’na baş sağlığı diliyorum. Yeni yasanın altında yatan art niyete itiraz ettik. Büyük şehir yasası Türk birlik ve bütünlük yapısını zedelemektedir. İstanbul ve Kocaeli il sınırları Büyükşehir’e çıkartıldı. Türkiye’deki bölücü faaliyetlerinin yerine getireceğinin bir aşamasıdır. Valilerin yetkileri önemli derecede kısıtlanma getirilecek. Büyükşehir Yasası’nı parlamentoda onaylanmaması için çaba gösterdik. Bu kanun 10 ilçe sınırları Büyükşehir’e dahil olacak. 428 köy 12 belde mahalle olacak. Vatandaşların düşünceleri alınmadan yapılan bir kanun olduğundan vatandaşların tepkisi artıyor. Sakarya’da Büyükşehir Belediyesi İlçelere tam olarak hizmet edemezken 16 ilçeye bu şekilde hizmet edemeyecek anlamına geliyor. Asıl maksat hizmet değil, Türkiye’nin belli yerinde kurulacak olan federasyon ve özerklik gibi isteklerin yerine getirilmesi için yapılan kanundur. Diğer sorunlardan ise, Sakarya’da trafik ve ulaşım sorunları vardır. Kaldırımların genişletilmesi ile trafik önemli sıkıntılara yol açıyor. Yollar daraldığında şehir de park sıkıntısına oluyor. Sakarya’da var olan bir sıkıntı daha da büyüyecek" dedi.

"Büyükşehir Belediyesi’nin ne gibi çözümler üreteceğini merak ediyoruz" diyen Erdoğan şöyle konuştu: " Bir şehrin markasını yansıtan spor kulübüdür. Sakaryaspor 30 milyon civarında borcu vardır. 25 milyon kamuya geri kalan 5 milyonun ise futbolculara ve kulübün diğer borçlarınadır. Sakaryaspor bu yüzden transfer gerçekleştiremiyor. Ben buradan Büyükşehir ve valimize seslenmek istiyorum. Bizde Sakaryaspor için üzerimize ne düşerse yaparız. Yapacaklarınız faaliyetleri de destekleriz. Gündem de ise yeni yasa ile ortaöğretim öğrencilerinde kılık kıyafette ki değişiklik yasası söz konusudur. Okullarda farklı gelir seviyesinde öğrenciler var ve bu çocukların bir kısmına ruhsal problem oluşmasına sebep olur. İki gelir seviyesinde olan çocuğun aynı sınıf ve aynı psikoloji de olması mümkün değil. Bugün toplanmamızın asıl amacı MHP İl ve İlçe Teşkilatının yerel seçimlerine hazırlanıyor olmasıdır. Önümüzdeki 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerin 16 ilçe ve Büyükşehir olarak çalışmalara başlıyoruz. İki komisyon kurulacak. Partimizin tüm dinamiklerin yönetimde görev yapmasa dahil kendisinin düşüncesini ortaya koyacak kişilerden oluşan bir yapı kurulacak. Sakarya’da en önemli konu Sakarya kimliği ve vizyonudur. Biz iyi bir çalışma grubu oluşturacağız. Yerel yönetim konusunda düşünceleri olan bilim adamları ve siyasetçilerimiz olacak. Yılbaşından itibaren her ay 2 ilçede il yönetim kurulu toplantısı yapılacak. MHP 2013 yılında Sakarya’da yoğun bir faaliyet gösterecektir.”