Seçim sonuçlarını değerlendiren Akar, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Cumhur İttifakı ile girdiğimiz bu seçimlerde ittifakımızın adayı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda ve beklenen oy oranıyla seçilmiş olmasından ziyadesiyle memnunuz. Anket şirketlerince sözde kamuoyu araştırmalarında seçimin ilk turda bitmeyeceği öngörülüyordu. Aynı çevrelerce Milliyetçi Hareket Partisi'nin de barajı geçemeyeceği ve oy oranının yüzde 5-6 seviyelerinde kalacağı söylendi. Ancak milletimizin teveccühü ile gerçekleşen sonuçlarla Cumhurbaşkanımız ilk turda seçildi ve Milliyetçi Hareket Partisi de, söylenenlerin aksine baraj sorunu olmadığını, bizzat milletin teveccühü ile bir kez daha göstermiş oldu" dedi.

Akar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye'nin önünün açıldığını ifade ederek, "Türk devleti ve Türk milleti için geleceğe dair ciddi atılımların olmasını, milli devlet yapısının korunacak şekilde düzenli, istikrarlı ve güçlü bir hükümet biçiminin işlerlik kazanacak olmasını da memnuniyetle karşılıyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi şüphesiz bu süreçte de belirleyici ve paydaş olacaktır" şeklinde konuştu.

MHP İl Başkanı Akar şöyle devam etti, “Cumhur İttifakı, Milliyetçi Hareket Partisi'nin de paydaşı olduğu milli ve yerli söylemiyle yola çıkan, Yenikapı Mitinginde temeli atılan bir ittifaktır. Bu çerçevede Milliyetçi Hareket Partisi, sahada Cumhur İttifakı söylemiyle seçmenin karşısına çıktı. Gerek aday adaylıkları, gerekse adaylık sürecinde, adaylarımız tüm ilçeleri en az 2'şer kez ziyaret etmek suretiyle vatandaşlarımızın dileklerini, şikayetlerini dinledi. Bu süreçte vardığımız sonuçlardan biri de Sakarya'nın sahipsizliğiydi. Teşkilat olarak bizler ve adaylarımız, vatandaşlarımızın beklentisini kulaklarımıza küpe ettik ve Sakarya'yı sahipsiz bırakmamayı görev addettik.

“En donanımlı vekil”

Milletimizin kararı ile eski il başkanımız olan sayın Muhammed Levent Bülbül'ü Sakarya'dan Milletvekili olarak Ankara'ya yolladık. Hayırlısı ile 5 yıllık görev sürecinde, İnşallah Sakarya'ya milletvekilliğinin nasıl yapıldığını, Sakarya'nın milletvekilinin nasıl olacağını gösterecek ve Sakarya'nın sesi olacaktır. Çünkü kendisi Sakarya'nın sorunlarına vakıf ve çok ciddi hukuki donanıma sahip, iyi bir siyasetçi ve iyi bir hukukçudur. Sakarya'yı layıkı ile temsil edecektir. Biz buna inanıyoruz. Tabi gönül isterdi ki, birden fazla milletvekili çıkartalım ama bu nasip  olmadı. Cumhur İttifakı Sakarya'yı en az 6 vekille temsil etsin ama bu olmadı. Toplam 5 vekille Sakarya'yı temsil edeceğiz.

“Söz verdiğimiz gibi”

Şunu da samimiyetle söyleyebilirim ki, Milletvekilimiz Muhammed Levent Bülbül, en kayda değer ve ciddi çalışmalara imza atacak isimdir. Biz de teşkilatlar olarak vekilimiz ile birlikte olacağız. Milletvekilimi biraz da yoracağız. Seçim döneminde Sakarya'yı nasıl karış karış gezdiysek, önümüzdeki 5 yıllık dönemde de yine karış karış gezerek Sakaryalıları yalnız bırakmayacağız. Sakarya'nın sorunlarına uzak kalmayacağız. Sakaryalıların taleplerini Ankara'ya taşıyacağız. Söz verdiğimiz gibi Sakarya'nın sesi olacağız.

Teşekkür etti

Cumhur İttifakı Millet aklı dedik ve seçimlere katılım oranının Sakarya'da yüzde 90 seviyesinde olması da bunu destekliyor. Cumhurbaşkanımıza çıkan oy oranı da yüzde 70 seviyesiyle rekordur. Cumhur İttifakı, vatandaşımızda karşılık bulmuştur. Güzel bir demokrasi şöleni oldu. Saygı değer İlçe Başkanlarıma, İl ve İlçe Yöneticilerime, Ülkü Ocakları İl ve İlçe Başkanlarıma, Milletvekili adaylarımıza, tüm dava arkadaşlarıma ve desteklerini bizlerden esirgemeyen Sakaryalı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.”