Acartürk, yaptığı açıklamada partisinin 20 Mayıs Çarşamba günü Kent Meydanı’nda yaptığı mitingi değerlendirdi. Kent Meydanı’nın, seçim sürecinin en kalabalık mitingine ev sahipliği yaptığını ve sahanın dolduğunu ifade eden Acartürk, coşkudan dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi. Acartürk, “Öyle görülüyor ki, köylerde, kırsal kesimde, mahallelerde görülen coşku ve MHP sevinci meydanlara da yansımıştır” diye konuştu.

Kendileri için mitinge katılımın son derece yüksek oluşunun çok büyük önem taşıdığını anlatan Acartürk, “Alanı dolduranların kat kat fazlası mitinge gelmek istemesine rağmen gelememiştir. Bunun çeşitli nedenleri vardır. AKP zihniyeti kamu imkanlarını da kullanarak vatandaşa baskı yapmaktadır. Binlerce kamu çalışanı izin alıp gelememiştir. Köylerdeki vatandaşlarımız, MHP’nin zihniyetinde taşımalı yığınlar oluşturma çabası olmadığı için meydana ulaşamamıştır. Ama söz veriyoruz. MHP iktidarında biz onların ayaklarına gideceğiz” dedi

Acartürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Bizim mitinglerimizde ne civar illerden taşıma, ne de para karşılığında katılım vardır. Bizdeki tek çağrı, gönül ve sevgi bağıdır. Her türlü baskıya rağmen vatanına, partisine ve milliyetçi hareket ülküsüne sahip çıkarak Kent Meydanı’nı dolduran Sakaryalılara bir kere daha teşekkür ediyorum. Her geçen gün artan destek Milliyetçi Hareket Partisi’ni 7 Haziran’da Sakarya’da 1’inci parti yapacaktır. Biz de alacağımız bu kutsal sorumlulukla, Sakarya’nın sahipsizliğine, yüz üstü sürünmüşlüğüne bir son verip, ayağa kaldırmak için var gücümüzle çalışacağız. “Önce Türkiye, Öncü Sakarya” sloganımızı gerçekleştireceğiz.”