Dün CHP’nin Merkez ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı bulma konusunda sıkıntı yaşadığından bahsetmiştim.

Bugün de MHP’ye şöyle bir değinmek istiyorum. Zira MHP Sakarya İl Teşkilatı da bu konuda rahat değil.

Özellikle MHP İl Başkanı Mehmet Erdoğan’ın Genel Başkan seçimleri öncesinde takındığı tavır parti içinde hala unutulmuş değil.

Sadece MHP Sakarya İl Teşkilatı’nda değil Genel Merkezde de Mehmet Erdoğan’ın o tavrı bir kenara yazılmış öyle duruyor…

Tabiatıyla böyle sıkıntılı bir İl Başkanlığı’nın yerel seçimlerde aday belirleme noktasında rahat olabileceğini kimse beklemesin.

Netice itibariyle aday noktasında belirleyici olacak makam MHP Genel Başkanlığı olacaktır.

Siz İl Başkanlığı olarak ne derseniz deyin sonuçta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ne derse o alacak.

Dolayısıyla Genel Başkanlık seçimlerinde kendisine açıkça “bayrak açan” ve hatta “ağır ithamlarda” bulunan bir İl Başkanı’nın tavsiyeleri bile dikkate alınmayacaktır.

Büyük bir ihtimalle yerel seçimlerde adaylık noktasında MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata’nın işaret ettiği isimler şanslı olacaktır…

İşte bu noktada MHP Sakarya İl Başkanlığı’nı yerel seçimlerde aday belirlemede zor bir dönem bekliyor.

MHP Genel Merkezi İl Başkanı Mehmet Erdoğan’ı “bay-pas” ederse ki, öyle gözüküyor, MHP Sakarya’da büyük bir “hayal kırıklığına” uğrayabilir.

Bu “hayal kırıklığı” hem aday belirleme noktasında, hem de MHP’nin Sakarya’da alacağı oy oranlarına ciddi bir şekilde yansıyacak demektir…

Kim ne derse desin, kimse “göz göre, göre” kaybedeceği seçimlere girip aday olmak istemez.

Hele Sakarya’da Genel Başkanlık seçimlerinden sonra “yamalı bohça” görünümü veren MHP’den “adayım” diye ortaya çıkmaz.

Hele hele, “psikolojik” olarak neredeyse “birbirine girmiş” bir teşkilatta parti dışından gösterilecek bir aday MHP’yi Sakarya’da daha büyük bir sıkıntıya sokar.

Dolayısıyla MHP’de Sakarya’da Merkez ve Büyükşehir Belediyesi’ne aday bulma noktasında ciddi sorun yaşayacaktır.

Muhtemelen bu noktada MHP Sakarya İl Başkanlığı devre dışı bırakılıp Genel Merkez’in belirleyeceği isimler aday olarak gösterilecektir…

Hangi şartlarda olursa olsun “strateji hatası” yapan MHP, Sakarya’da oy oranı bakımından ciddi bir “erozyona” uğrayacaktır.

İl Başkanlığı Genel Merkezin, Genel Merkez’in de İl Başkanlığı’nın belirleyeceği isimleri benimsememesi de bunda önemli bir rol oynayacaktır.

Anlayacağınız “MHP de aday sıkıntısı yaşıyor” hem de CHP’den daha fazla. Peki tepki oyları nereye gider, ona daha sonra değineceğim…