İsmail Küçük'ün Belediye Başkan Aday adaylığı nedeniyle MHP Adapazarı İlçe Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından, Genel Başkan Devlet Bahçeli ve Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın imzalı kararla bugün Adapazarı İlçe Başkanlığı'na Halil Hakan Oturak atandı. Oturak ile birlikte ilçe yönetiminde revizyona da gidildi.

Halil Hakan Oturak kimdir?

1984 yılında Adapazarı’nda doğdu.  

2008 yılında Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu.  

2008-2009 yılları arası gönüllü olarak gittiği Şırnak’ta Kmd. Asteğmen rütbesiyle tim komutanı olarak vatani görevini yerine getirdi. 2009 yılında Sakarya’da bulunan özel bir şirkette Makine Mühendisi olarak çalışmaya başladı. Şu an özel bir şirkette üst düzey yönetici olarak görevine devam etmektedir.

Evli ve Alparslan ile Göktürk isminde iki evladı vardır.

Teşkilat Geçmişi

1996 yılında Ülkü Ocakları ile tanıştı.

1999-2002 yılları arası sırasıyla Ortaokul ve Lise başkanlığı görevlerinde bulundu.

2004-2007 yılları arası Sakarya Ülkü Ocakları Mühendislik Fakültesi başkanı olarak görev yaptı.

2008 yılında kısa bir süre il Ocak muhasipliği görevinde bulundu.

2013 yılında MHP Sakarya İl Teşkilatı il yönetim kurulunda görev almaya başladı.

20016-2018 yılları arası Arge ve Eğitim konularından sorumlu il başkan yardımcılıkları görevlerinde bulundu.

Bu görevleri esnasında il yöneticisi arkadaşları ile birlikte “dilde, fikirde, işte birlik” ülküsüne gönüllü hizmet etmek üzere Ülkücü Kariyer Kulübü’nün kurulmasını sağladı. Yine il teşkilatının medya organlarından “isinturkcesi.com” haber analiz internet sitesi kurulumunda görev aldı. Halen bu sitede ve “Ülkücü Medya” isimli haber internet sitesinde köşe yazıları yazmaktadır.

Köşe yazılarını topladığı deneme basımı yapılmış ancak henüz yayınlanmamış “Ant, Fırat, Teşkilat” isimli bir kitabı, üzerinde çalıştığı “En Son Okuduğum Kitap Kuran” ve “Karlofça’dan Günümüze Türk Devleti” isimli iki araştırması vardır.