Esnaf ve kahve ziyaretleri

CHP Adapazarı Belediye Başkan Adayı İsmail Kılıç, Yenicami’de esnafları ziyaret etti. Köprübaşı Mahallesinde kahvehane programında vatandaşlarla kucaklaşan Kılıç, Sakarya Musiki Cemiyeti’nin de programına katıldı. Kılıç’a ziyaretlerinde CHP Adapazarı Belediye Meclis Adayları da eşlik etti. Esnaf ziyaretlerinde sorunları dinleyen Kılıç, ekonomik krizin boyutlarının özellikle küçük esnafta çok ağır hissedildiğini ve bu krizin sonuçlarının çok ağır olacağını söyledi. Kılıç, “Yerel yönetimler olarak ekonomik kriz için önlemlerimizi almalıyız. Bu krizin faturası çok ağır olacak. Maalesef acı bir tablo ile yüzleşmek üzereyiz” dedi.

“Krizin faturası ağır olacak”

Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü; “Ben bir hesap uzmanıyım. Uzun yıllardır, mali müşavirlik yapıyorum ayrıca  ekonomi bilim uzmanıyım. Ticari hayatın nasıl döndüğünü, ekonomik krizin ne olduğunu çok iyi bilirim. Şu an olağanüstü bir kriz ile karşı karşıyayız. İnsanlarımız adım adım bu krizle yüzleşiyor. Pazar fiyatları ortada. Esnafın durumu ortada. İşçi çıkaran fabrikalar, çek kıskacında can çekişen iş adamları ve yeni işsizlik rakamları ortada. Krizin en ağır yüzü adım adım kendini hissettirecek. Bu seçimlerde mevcut iktidarı desteklemek krizi onaylamak demek. Bu krize hep birlikte çözüm üretmeliyiz. Bu gemide hepimiz birlikteyiz. Ağır ekonomik şartlar artık bir seçim malzemesi değil, acı bir reçete ile önümüzde duran ağır bir rahatsızlık durumundadır.”

“Yeniden güçlü Adapazarı”

Kılıç son olarak şunları kaydetti; “Bizler Yeniden Güçlü Adapazarı diyerek şehrimizin yeniden ticari ve sosyal hayatın merkez olduğu bir yer haline dönüşmesini hayal ediyoruz. Adapazarı’nın durumu ortada. Bu şehrin ne kadar güçlü olduğunu bilen insanlar bugün içinde bulunduğumuz durumu kabul etmiyorlar. İrade sahibi bir yerel yönetim ile Adapazarı yeniden güçlü günlerine dönecektir. Üreteceğiz, çalışacağız bizi kurtaracak olan verimli topraklarımız, Tarım ekonomisi mastırım, tarım üreticisi olmam, yatırım danışmanlığı uzmanlığım ile siz değerli Adapazarlıların çalışkanlığı ile topyekûn kalkınma hamlesini hep birlikte başaracağız.”