Sarı'ya Koç Ağası plaketi verildi. Bu yıl 3.'sü düzenlenen Seyyidi Vakkas Şenliğine katılan Mehmet Sarı, Küçük Kızılcalı vatandaşlarla bir araya geldi. Şenlik alanında bir süre türkü dinleyen Sarı, daha sonra açık artırmaya çıkarılan koçu 4 bin 100 TL ile satın alarak Koç Ağası oldu. Sarı, koçu Küçük Kızılca Cem evine bağışladı. Milletvekili adayı Sarı'ya Koç Ağası plaketi takdim edildi.

Şenlik alanında kurulan platformda vatandaşlara hitap eden ve sözlerine; “Sünniyiz, Aleviyiz, senlik benlik yok biz de, bir aşkın aleviyiz" diyerek başlayan Mehmet Sarı uzun süre alkışlandı. Sarı, Türk yurdunun beylerine Türkmen beyi Dr. Devlet Bahçeli'nin selamını getirdiğini belirterek şöyle konuştu: “Önümüzde 7 Haziran seçimleri var. Bu seçimlerde ayrıştırmadan, karıştırmadan, birlik beraberlik içerisinde vatanın bölünmez bütünlüğüne inanan herkes, Kuva-yi Milliye, Atatürk ilke ve inkılaplarına inanan herkes bir ve beraber olmak zorundadır. 7 Haziran seçimlerini çok iyi değerlendirmeliyiz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak genel felsefemiz cami de bizim, cem evi de bizimdir."

Küçük Kızılca Köyü Cem Vakfı Başkanı Hasan Keskin ise Mehmet Sarı'nın kendilerine can olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Şenliğimizde Koç Ağası olmuş, açık artırmada kazandığı koçu Cem Evimize bağışlayarak seçimlerden sonra birlikte yeme sözü verdi. Ülkü Ocaklarının temelinde yatan Yesevi Ocakları'nın, aynı zamanda Cemlerin de temelini oluşturuyor" açıklamasında bulundu.

Oldukça samimi sohbetlerin edildiği şenlikte, Sarı'ya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. MHP milletvekili adayı Sarı, Seyyidi Vakkas türbesini de ziyaret ederek dua etti.

Öte yandan Sarı, Küçük Kızılca Köyü Cem Evi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne de 600 lira bağışta bulundu.