İlk olarak Karadavutlu köyünü ziyaret eden Başkan Dişli, kahvehanede mahalle halkı ile sohbet etti. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Varol ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sinan Likos ve mahalle muhtarı Harun Ölmez’in de bulunduğu kahvehane toplantısında Ak Parti’nin 13 yılda ülkede yaptığı hizmetler ve yenilikler anlatıldı.

AK Parti’nin yenilikçi ve hizmet partisi olduğunu ifade den Başkan Dişli, “AK Parti’nin yaptığı hizmetleri eskiler daha iyi bilir. AK Parti göreve geldiğinde IMF’ye borcu 23,5 milyar dolardı. AK Parti bu borcu 2014 Mayıs ayı itibarıyla sıfırladı. Şimdi biz IMF’ye 5 milyar dolar borç verecek noktaya geldik. Muhalefet asgari ücretle ilgili vaatlerde bulunuyor. Bunların vaatleri ülkeyi yeniden İMF kapısına götürür” dedi.

suleyman_disli2-001.jpg

“Faizler düştü”

Karadavutlu köyünden sonra Aşırlar Mahallesi Muhtarı Ahmet Açıkgöz ve Nasuhlar Mahallesi Muhtarı Abbas Ali İlkhun’un da katılımlarıyla kahvehane toplantısı yaptı. AK Parti’nin göreve geldiğinde Türkiye’de faiz oranlarının yüzde 63 olduğunu şimdi ise yüzde 8’lere kadar düştüğünü kaydeden Başkan Dişli, “Gezi olayları öncesinde faizler yüzde 4’lere kadar düşmüştü. İşte görüyorsunuz gezi olaylarının ülkeyi nasıl etkilediğini. Batılılar ülkemizin ilerlemesini istemiyor. Bunun için ellerinden geleni yapıyor” dedi.

suleyman_disli3-001.jpg

“Boş vaatler”

Muhalefet partilerin hiçbir hizmet yapılmamış gibi muhalefet yaptığını kaydeden Başkan Dişli, “Bunların döneminde işçi ve memur 7 ay maaş alamadan çalıştı. Şimdi çıkıyorlar, asgari ücreti 1500 lira yapacağız, emeklilere de 2 ikramiye vereceğiz vaadinde bulunuyorlar. Millet boş vaatlere artık kanmıyor. Çünkü önceden CHP’nin eline bu fırsatı verdiler. Yapamadılar, yönetemediler. Şimdi çıkmış vaatlerde bulunuyorlar. Herkes bu vaatlerin gerçeği yansıtmadığını biliyor” diye konuştu.

suleyman_disli4.jpg

Ev toplantısı

Başkan Dişli, mahalle toplantılarından sonra birkaç ev toplantısı yaptı. Nasuhlar Mahallesi’nde Sadiye Çakır adlı yaşlı kadını ziyaret eden Başkan Dişli, seçimlerde AK Parti’ye destek istedi. Köyün en yaşlısı olduğu için seçimlerde köy halkının onun sözünü dinlediğini belirten Çakır, “Dünya gözüyle ben seni görmek istiyordum ama sen geldin. Beni mutlu ettin. İki oğlum var. Bundan sonra üçüncü oğlum da sensin” dedi. Başkan Dişli son olarak Karadavutlar’da Hanife Erol’un evinde mahalle halkıyla buluştu.

suleyman_disli5.jpg