Prof. Kutluata, Sakarya’da son dönemde sıkça gündeme gelen sağlık hizmetlerindeki aksamaları çarpıcı bir biçimde dile getirdi. “Sakarya’da sağlık hizmetlerinde görülen aksamalar, AKP iktidarının hastayı müşteri, tedavi edenleri patron haline getiren, adına da “sağlıkta dönüşüm” dediği ve kurmaya çalıştığı sistemin iflasa doğru gittiğini gösteren bariz örneklerdendir” diyen Kutluata, konuşmasında Adapazarı Ekspresi’ne ve elektrik kesintileriyle birlikte yaşanan olumsuzluklara da vurgu yaptı.

Adapazarı Ekspresi’nin yüz yılı aşkın bir geçmişe sahip olduğunu belirten Kutluata, üç yıl önce hızlı tren bahanesiyle bu seferlerin iptal edildiğini ve şimdi de hattın Arifiye İlçesinden geçirilerek Adapazarı halkının mağdur edildiğini, iktidarın bunu da açıkça yapamadığını söyleyen Kutluata, hükümeti bu noktada tenkit ettiğinin bilinmesini istediğini söyledi.

Daha önce de Sakarya’da yaşanan elektrik kesintilerini gündeme taşıyan Kutluata, en ufak olumsuzlukta Sakaryalıların elektrikten mahrum kaldığını ve elektrik şirketinin kapısına dayandığını belirtti. İlgili şirketin iktidarla ilişkisinden ötürü kontrole tabi tutulmadığını ve bu aksaklıkların önüne geçilemediğini söyleyen Kutluata, bu gibi sorunların Türkiye’nin diğer illerinde de yaşandığını ifade etti.