Sakarya’da Kürt kökenli vatandaşların karıştıkları her hadiseyi, Kürtlük ve Kürtçe konuşmayla ilişkilendirmeyi alışkanlık edinen HDP’ye, Milletvekili Levent Bülbül’den tepki geldi.

TBMM Genel Kurulu’nda, HDP Milletvekili Fatma Kurtulan’ın Diyarbakırlı 19 yaşındaki Şahin Tosun’un Kürtçe konuştuğu için öldürüldüğünü iddia etmesi üzerine söz alan MHP Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, bu iddianın mesnetsiz, asılsız ve maksatlı olduğunu ifade etti.

Gerçekleri, bizzat dosyaları inceleyerek, doğru bir şekilde Genel Kurulda paylaşmak gerektiğini kaydeden Bülbül, “Bu şahıs Sakarya’da vefat etmiştir. Bir grubun saldırısına uğradığı ortaya çıktı. Kendisine saldıran grubun içerisindeki 3 kişinin de Kürt kökenli vatandaşlarımızdan olduğunu orada Emniyet Müdürlüğü tespit etmiş, kayıtlara girmiş; Ağrı doğumlu, Kürt kökenli kardeşlerimizin karışmış olduğu bir olay ve vakayiadiyeden bir saldırı. Nihayetinde bir ölümle neticelenmiştir, Allah rahmet eylesin. Fakat bu, yine geçen Sakarya’nın Hendek ilçesinde aynı şekilde Kürt olduğu için, Kürtçe konuştuğu için öldürüldüğü noktasında bir iddiaya sebep olmuştu. Sakarya ili özelinde de bunu söylüyorum: Ciddi bir hassasiyet doğurmaya yönelik bir çalışma olarak değerlendiriyoruz bunu çünkü Sakarya, bu noktada, millî refleksleri kuvvetli olan bir ildir. Burada birtakım tahrikler ve provokasyonlar neticesinde bir şeyler elde edilmeye çalışılıyorsa bu, son derece vahim bir teşebbüstür, bunu asla ve asla kabul etmek mümkün değildir. Sakarya'mızda da Türkiye'de de biz bunlara karşı son derece uyanık bir şekilde mücadele ediyoruz. Gerçekleri, bizzat dosyalarını inceleyerek, doğru bir şekilde Genel Kurulda paylaşmak lazım. Bu meselenin Kürtlükle, Kürtçe konuşmakla alakası yoktur; altını çiziyorum” dedi.