Karasu Sivil Toplum Kuruluşlarının oluşturduğu Milli İrade Platformu, Anayasa değişikliği ve getirilecek yeni sistemi anlatmak için Karasu Kurudere Mahallesinde, mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Karasu Milli İrade Platformu adına programın açılışında konuşma yapan Yunus İmamoğlu, 16 Nisan’a destek sağlayacaklarını belirterek; “Devletimizin, hükümetimizin ve Cumhurbaşkanı’mızın yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. 16 Nisan’a hazırız” dedi.

Milli İrade Platformunun düzenlediği programa katılan ve Kurudere mahallesindeki vatandaşlarla kucaklaşan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ise, ülkenin geleceği için büyük önem taşıyan referandumda “EVET” için herkesten destek istedi.

Esnaf ve özellikle gençlerle bir araya gelen Başkan İspiroğlu, alanda bulunan tüm vatandaşlara tek tek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi başta olmak üzere anayasa değişiklik maddelerine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.


Ziyaretlerine ilişkin bir değerlendirmede bulunan Başkan İspiroğlu, AK Parti teşkilat mensupları ile birlikte referandum çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirterek, “Görüyoruz ki Sakarya ve Karasu 16 Nisan’a kilitlenmiş durumda. Çünkü 16 Nisan ülkemiz için çok önemli bir dönüm noktasıdır. İlimiz Sakarya ile birlikte İlçemiz Karasu inşallah en yüksek oy oranıyla referanduma destek sağlayacaktır” ifadelerine yer verdi.

Tüm dünyanın gözünün Türkiye de yapılacak referandumda olduğunu açıklayan İspiroğlu; “Saygı değer vatandaşlarım çok kıymetli büyüklerim, ulusal basından da takip ettiğimiz gibi görüyoruz ki tüm dünyanın gözü üzerimizde. Türk’ün büyümesini, ilerlemesini hazmedemiyorlar. Görüyorsunuz, Sayın Bakanımız Hollanda’ya gitti zaman ne yaptılar, onu Türk toprağı sayılan büyükelçiliğe sokmadılar. Yok, öyle yağma. Nasıl, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler kürsüsünde Amerika’nın gözüne baka baka dünya beşten büyüktür diyorsa, Aziz Türk Milleti de 16 Nisan’da Almanya’ya inat, Hollanda’ya inat, Amerika’ya inat, Belçika’ya inat Dünya’ya inat Allah’ın izniyle “EVET” diyecek” dedi.