Kavaklıorman ve Budaklar

Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden CHP Adapazarı Belediye Başkan Adayı İsmail Kılıç, Kavaklıorman ve Budaklar Mahallesinde vatandaşlar ile bir araya geldi. Programa CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır ile CHP Adapazarı İlçe Başkanı Fatma Kurtuluş da katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Adapazarı İlçe Başkanı Fatma Kurtuluş, “Köylerimiz mahalle oldu fakat yolların durumu ortada, sizler bu yolun halini bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Bu zamana kadar Adapazarı’nın hiçbir yerine dokunulmadı. Bizler sizin sesiniz olmaya talibiz. Ben size güveniyorum ve canı gönülden söylüyorum ki sizler de bize güvenin” dedi.

“Kazanan köylümüze ne oldu?

Köylünün sorunlarını çok iyi bildiklerini dile getiren CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, “Bu köylerde tarlalar nasıl ekilir, nasıl sulanır, bu kanallar niye tıkanır ve tıkanan bu kanallar neden açılmaz ben biliyorum. Bizler burda pancar ekerdik pancarımız vardı. Şeker fabrikasına gidiyorduk evde şekerimiz vardı. Tarlaya buğday ekiyorduk evde buğday unumuz vardı. Ahırda hayvanlarımız, kümeste tavuklarımız vardı. Akşam evimizde huzur, çevremizde dayanışma vardı. Harman zamanını bekleyen gençlere ne oldu? Kazanan köylümüze ne oldu?  Atatürk boşuna köylü milletin efendisidir demedi. Hani nerede güçlü köylümüz? Kimse evden çıkamaz oldu. Herkes yarın nasıl geçineceğim, borcumu nasıl ödeyeceğim diye düşünüyor. Bizim insanımız çalışkan, bizim insanımız güçlü biz bu gücün tekrar var olması için mücadele vereceğiz” diye konuştu.
“Hiçbir çocuk karnı aç uyumayacak”

İsmail Kılıç’ı canı gönülden desteklediğini söyleyen Özkoç, “İsmail Kılıç sizden oy istemiyor. İsmail Kılıç sizin ve çocuklarınızın geleceğinin iyi olmasını istiyor, Size hizmet etmek istiyor. Sadece köyün yollarını değil sizin tarlalarınızın da bereketli olmasını istiyor. Ben İsmail Kılıç’a sonuna kadar kefilim. Biz bu yola aç çocuk yatırmayacağız diye yola çıktık ve burada hiçbir ailemizde tek bir çocuk dahi karnı aç uyumayacak” dedi.

“Köylü yeniden milletin efendisi olacak”

CHP Adapazarı Belediye Başkan Adayı İsmail Kılıç ise, “Bizler kutuplaştırmaya, adam kayırmaya son vereceğiz diyoruz. Biz ayrım yapmak için çıkmadık meydanlara. Köylerimizde durumlar ortada. Önce köylümüz kazanmalı, köylü kazanırsa esnaf kazanır. Ben inanıyorum ki Köylü yeniden milletin efendisi olacak. Geçtiğimiz akşam da açıklamıştık. Sakarya Köprüsünde piknik alanları, çay bahçeleri, organik ve Eko Pazar ve Organik Pazar yerleri yapacağız. Buralarda sizin çocuklarınız çalışacak. Evinde peynirinden yumurtasına yetiştirdiği her şeyi annelerimiz burada satabilecek. Elimizdeki tüm imkanları kullanacağız ve bunların hepsi yapılacak” ifadelerini kullandı.

“Köylü kazanırsa esnaf da kazanır”

Vatandaşın ‘Biz gübremizi bile veresiye alıyoruz’ sözü üzerine açıklama yapan Kılıç “ Söz verdiğimiz herşeyi tek tek yapacağız. Köylümüze de, çocuğumuza da, ev hanımlarına da gerekli bütün imkanları sağlayacağız. Konuştuğumuz ve açıkladığımız projelerin hepsi de sizler için. Bu kentimiz için. İnanın bunların hepsi yapılabilecek şeyler. Tarım konusu olsun, hayvancılık olsun bunlarla ilgili bizler sizin yanınızdayız. Biz inanıyoruz ki köylü kazanırsa Esnafta kazanır” dedi.